Eğirdir’de Gül’ün Posterini İndirenlere Suç Duyurusu

Eğirdir Kaymakamlığı Eğirdir’de Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün posterini izinsiz indirenler hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2011 10:48
Eğirdir’de Gül’ün Posterini İndirenlere Suç Duyurusu

Eğirdir Kaymakamlığı, belediye tarafından geçen yıl Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyareti nedeni ile ilçenin girişine asılan 30 metrekarelik posterin izinsiz yerinden sökülmesi üzerine savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Eğirdir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 11 Mart 2010 günü ilçeye ziyareti öncesinde bir takım hazırlıklar yaptı. Caddeleri bayraklarla süsleyen, ilanlar veren belediye, Gül’ün gelişini duyurduktan sonra 30 metrekareye yakın bir poster yaparak, ilçenin girişindeki bir işhanına astı. Poster, işhanı yönetimi tarafından izinsiz yerinden sökülerek, yerine, yasak olmasına rağmen bağımsız aday Adem Öcal'ın posterini astı.


Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Gül’ün ziyareti sonrasında ilçe halkı ve ziyaretçiler tarafından oldukça beğenilen posteri yerinden çıkarmak istemediklerini ve o şekilde kaldığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Gül’ün ilçeye gelmesini oldukça önemsediklerini ve oldukça faydalı bir ziyaret olduğunu ifade eden Özmeral, “Biz de kendisine olan sevgimizi göstermek için daha önceden hazırlattığımız posteri ilçenin girişine astırdık. Kendisi ilçemizden ayrıldıktan sonra tam 14 ay boyunca posteri orada kaldı. Seçimin yaklaşmasını fırsat bilen bazı kişiler gündüz gözü ile Cumhurbaşkanımız Gül’ün posteri yerinden sökerek, Isparta Bağımsız milletvekili adayı Adem Öcal’ın posterini asmışlar.” dedi.

Posterin sökülmesine oldukça üzüldüklerini ifade eden Özmeral, Cumhurbaşkanını herkesin sevmek mecburiyetinde olmadığını, ancak herkesin saygı duyması gerektiğini dile getirdi. Posterde Gül’ün resmi ile birlikte Atatürk’ün ve Türk bayrağının da bulunduğunu kaydeden Özmeral, “İlçemiz adına üzüntü verici bu olayı şiddetle kınıyorum. Konu ilgili makamlara intikal etmiştir. Halkımız bu posteri indiren ve indirtenlere seçimlerde en güzel cevabı verecektir.” diye konuştu.

Eğirdir Kaymakamı Yalçın Yılmaz da Cumhurbaşkanı Gül’ün posterinin yerine siyasi içerik taşıyan bir poster asılması üzerine savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını söyledi. Yılmaz, “Konu adli makamlarca araştırılıyor. Cumhurbaşkanımızın posterinin indirilmesi üzüntü verici.” dedi. Yılmaz, bağımsız aday Adem Öcal’ın posterinin izinsiz ve belirtilen yerler kapsamında olmadığından, İlçe Seçim Kurulu kararıyla kaldırıldığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül’ün posterinin asıldığı Essan işhanı’ndan Hamit Kubilay Barlas da 100 lira karşılığında posterin indirtilerek yerine bağımsız adayın posterini astıklarını kabul etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum