Eğirdir'de Hasar Tepiti Yapıldı

Eğirdir'de Hasar Tepiti Yapıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Haziran 2019 09:01
Eğirdir'de Hasar Tepiti Yapıldı

Eğirdir'de etkili olan dolu yağışının ardından Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri tarım arazilerinde hasar tespiti yaptı.

Eğirdir Tarım İlçe Müdürlüğü’nde konuyla ilgili şu açıklama yapıldı:
“17:00-19:00 saatleri arasında gerçekleşen dolu yağışı ile ilgili olarak, 20. 06.2019 tarihinde Eğirdir Tarım İlçe Müdürü katılımı ile teknik ekipler tarafından, zarar tespitine yönelik, yerinde incelemeler yapılmıştır.

​Yapılan incelemeler neticesinde; Sipahiler Köyünde, Katrancık, Parpı, Şıhpınarı, Olukboğazı, Ergenli Mevkilerinde dolu yağışının, yaklaşık 500 dekar meyve bahçesinde ortalama % 80-85 oranında zarar verdiği tespit edilmiştir. Yukarı Gökdere Köyünde, Kumgeçit, Kumgeçit-Benzinlik karşısı, Tiraltı, Bozarmut, Devrent mevkilerinde ve soğuk hava deposu yanında dolu yağışının etkisinin, yaklaşık 2.750 dekar meyve bahçesinde (elma, erik ve kiraz) ortalama % 90-95 ve % 50-55 arasında değişen oranlarda olduğu belirlenmiştir.

Serpil Köyünde, Mera, Kumgeçit, Yalovası, Taşharım, Dere Mahallesi, Şellek, Köprübaşı mevkilerinde, yaklaşık 1.950 dekar meyve bahçesinin (başta elma olmak üzere, armut, kiraz, erik ve şeftali) ortalama % 90-95 ve % 50-55 arasında değişen oranla hasar meydana geldiği belirlenmiştir"

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.