Eğirdir'de İki Yeni Yüksekokul Açıldı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Turizm Otelcilik Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Şubat 2012 16:41
Eğirdir'de İki Yeni Yüksekokul Açıldı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Turizm Otelcilik Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu açıldı.

SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu, Isparta'nın Eğirdir ilçesinde vatandaşlarla toplantı yaparak, YÖK tarafından izni verilen ancak binası bulunmayan Turizm Otelcilik Yüksekokulu ve Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu için destek istedi.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral ile birlikte Belediye Toplantı Salonu'nda vatandaşlara okullarla ilgili bilgi veren Rektör İbicioğlu, "İlçede eğitim konusunda gençlerin ve şehrin donanımının artmasını sağlayacak yeni alanlar oluşturulmalıdır. Bugün Eğirdir elmacılıkta başarı elde etmiş olabilir ama hangi sektörde olursak olalım kürsel sistemin dayatmacı özelliği bizi bilgi toplumu olmaya zorluyor. Eğer bilgiyle donatılmadıysak rekabet etme şansımız yok. Markalaşmak için sizi farklı kılan özellikler sahip olmanız gerekiyor. Türkiye'nin 50 noktasında elma üretebilirsiniz. Önemli olan bu elmayı bilgi teknolojileriyle harmanlayıp taklit edilmesi imkansız ürün elde edebilmek. Gölü, temiz havası, yetişmiş insan kaynağı bu ilçede var. Bu özellikleri birleştirip ortak hareket edersek bu ilçeyi şaha kaldırırız" dedi.

HEDEF BUTİK ÜNİVERSİTE
Türkiye'de artan üniversitelerle birlikte, öğrencilerin şehir merkezlerine gitmeyi daha çok tercih ettiklerinin altını çizen Rektör İbicioğlu, bu noktada Eğirdir'in Isparta'ya yakın olması nedeniyle avantajlı olduğunu söyledi.

SDÜ'nün reel politikalara uygun davranmak zorunda olduğunu ileten Rektör İbicioğlu, "Eğirdir'de iki yeniyüksekokul açtık. Var olan üniversitelerle birlikte bu kompleksleri de hayata geçirelim. Hedefimiz bir butik üniversiteye kavuşmak. Bu üniversitenin adı da Eğirdir Üniversitesi olsun. Açılan yeni yükseköğrenim birimleri ile dört yıl içinde 4 bin öğrenci olacak. İlçeye bacasız sanayi kazandırmak istiyoruz. Bu da Eğirdir Üniversitesi olacak.Elimizi çabuk tutar binaları yapabilirsekbu hedefe ulaşmak bizim için daha kolay olur" diye konuştu.

Bu çağrıya İşadamı Mustafa Hobanoğlu başta olmak üzere halktan destek sözü geldi. Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirterek ruhsatlandırma işlemi yapıldıktan sonra Su Ürünleri Fakültesi'nin bulunduğu kampus alanına binaları inşa etmeyi düşündüklerini söyledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum