Eğirdir’de Işık Ve Su Gösterileri Başladı

Isparta’nın Eğirdir İlçesi’nde mevcut turizm potansiyelini değerlendirmek ve alternatif turizm olanaklarını geliştirmek amacıyla Eğirdir Kaymakamlığı’nın ‘Işık ve Su Gösterileri Projesi’ hayata geçirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Haziran 2013 20:13
Eğirdir’de Işık Ve Su Gösterileri Başladı

Isparta’nın Eğirdir İlçesi’nde mevcut turizm potansiyelini değerlendirmek ve alternatif turizm olanaklarını geliştirmek amacıyla Eğirdir Kaymakamlığı’nın ‘Işık ve Su Gösterileri Projesi’ hayata geçirildi.

Turizm camiasının her mevsim ve günün her saatinde renk değiştirmesi nedeniyle ‘günde 7 renkli göl’ olarak tanımladığı Eğirdir Gölü, BAKA’nın desteklediği projeyle 8. rengine kavuştu.

Eğirdir’e gelen yerli ve yabancı turistlerin ilçede konakladıkları gün sayısını artırmak, ilçeyi hem yerel hem de ulusal bir cazibe merkezi haline getirmek, tanınırlığı artırıp turistleri çekip bölge ekonomisinin canlanmasına katkıda bulunmak amacıyla Eğirdir Kaymakamlığı Köyleri Hizmet Götürme Birliği’nin hazırladığı ‘Eğirdir'de Işık ve Su Gösterileri Projesi’, BAKA’nın desteğiyle hayata geçirildi. Projenin açılışı, Eğirdir Limanı’ndaki törenle gerçekleştirildi.

Törene, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Dağ Komando Okulu Komutanlığı Kurmay Başkanı Kur. Alb. Ceyhan Karagöz, Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral, Tarım İl Müdürü Cenk Şölen, İl Genel Meclisi üyeleri, daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende lazerle fıskiyelerin suyundaki Türk Bayrağı görüntüsü büyük alkış aldı. Turizm camiasında her mevsim ve günün her saatinde renk değiştirmesi nedeniyle Eğirdir Gölü’nün 7 renkli olarak tanımlandığını belirten BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, ışık ve su gösterilerinin görsel şöleninin Eğirdir’e katkı sağlayacağını, BAKA’nın Isparta, Burdur ve Antalya’da Eğirdir Gölü gibi ormanları ve turizmi için her türlü desteği vermeye hazır olduğunu belirtti.

Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz da, “Bugün, 7 renkli Eğirdir Gölü’ne 8. renk kazandırıldı. Işık ve su gösterileri Eğirdir’e yeni bir vizyon kazandıracak. Eğirdir, kültür ve sanat şehri olma yolundadır. Umarım bu bir başlangıç olur ve inşallah devamı gelir.

Böylesine güzel bir Eğirdir Gölü olmasaydı, böyle bir proje de olmazdı” dedi. Gölde su perdesi ve su danslarının Türkiye’de ilk kez Eğirdir’de gerçekleştirildiğini söyleyen Eğirdir Belediye Başkanı O. Nuri Özmeral ise, BAKA ile emeği geçenlere teşekkür etti.

Barla İlköğretim Okulu Folklor Ekibi’nin gösterilerinin ardından ışıklı su gösterileri başladı. Göl suyunun ve havanın uygun koşullarda olduğunda akşamları gerçekleştirilecek müzik eşliğinde fıskiyelerle oluşturulan su perdesindeki lazerle oluşan görüntüler izleyenlerden alkış aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.