Eğirdir'de İstiklal Marşımızı En Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi

Eğirdir Lisesinde çok anlamlı bir yarışma gerçekleşti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mart 2012 14:42
Eğirdir'de İstiklal Marşımızı En Güzel Okuma Yarışması Düzenlendi

Eğirdir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği ‘İstiklal Marşımızı Güzel Okuma’ yarışması heyecanlı dakikaların yaşanmasına sebebiyet verdi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman SONGÜL, Şube Müdürü Necla BOZHÜYÜK, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencilerinde hazır bulunduğu yarışma dün saat 10.00’de Eğirdir Lisesi Konferans salonunda gerçekleşti.

Murat AYDIN’ın sunuculuğunu yaptığı yarışma İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman SONGÜL yaptığı konuşmada; ‘ İstiklal Marşımız Milletimizin bağımsızlığının sembolüdür, İstiklal Marşımız tüm şehitlerimize, gazilerimize bu vatan için canını seve seve veren Türk Milletine armağan edilmiş ve Milli marşımız olarak kabul edilmiştir. İstiklal Marşına sahip çıkmayan milletler bir gün her şeyini kaybederler. İstiklal Marşımızla gurur duymalıyız. 12 Mart ‘İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü’ yaklaşmış olsa da kısa bir zaman içinde bu yarışmayı tertip ettik.

Bu yarışma da her ne kadar derecelendirme olsa da sizler bu yarışmaya katılarak hepiniz birinci oldunuz. Milli Şairimiz büyük üstad Mehmet Akif ERSOY’u rahmetle anıyor, hepinize saygılar sunuyorum’ dedi.

Milli Eğitim Müdürü Süleyman Songül’ün konuşmasının ardından Necla BOZHÜYÜK, Burcu ÇETİNTÜRK, Erhan KARACA, Ali TELLİ, Şerife ATASOY ve Selda BAŞTAN’dan oluşan jüri üyeleri yerlerini alarak yarışmaya başlandı.

Yarışmacıların her biri İstiklal Marşımızı birbirinden güzel okudular bu nedenle jüri üyeleri de puanlamada biraz zorlandı.

Tepeli Köyünden gelen 5 yaşlarındaki iki kız çocuğumuzun İstiklal Marşımızı ezbere okumaları ise yarışmaya ayrı bir renk kattı.

Yarışma esnasında Bağlar İlköğretim Okulu Müdürü Hasan CEYLAN Jüri’ye ses, kostüm vb. görsel olarak yarışmaya katılma şartlarında belirtilmediği için itiraz dilekçesi yazdı. Jüri başkanı Necla BOZÜYÜK değerlendirmenin sade ve yetenek, okuma ve hareketlere göre değerlendirme yaptıklarını belirterek dilekçenin onaylanmadığını bildirdi.

Yarışmaya Eğirdir’de bulunan İlköğretim ve Liselerden toplam 14 öğrenci katıldı.
14 yarışmacının 13’ünün kız olması 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde dikkatlerden kaçmadı. Lise kategorisinde yarışmaya katılan Nafiz Yürekli Otelcilik M. L. Öğrencisi Yunus DEMİR topladığı 475 puanla zirveye çıkarak birinci oldu.
Diğer taraftan ilköğretim okulları arasında yarışmaya katılan Mustafa Çetinkaya İlköğretim Okulu Öğrencisi Yasemin EKEN Birinci olduğunu duyar duymaz sevinç çığlıkları ve gözyaşlarına hakim olamadı.

Yarışmada Liseler Arasında
1. : NYOTML Öğrencisi Yunus DEMİR : 475
2. : Kız M.L. Öğrencisi : Gülcan YÖRÜK : 470
3. : Anadolu Lis. Öğrencisi : Merve ÇIRAGÖZ : 469
4.: Anadolu Sağ. M. L Öğrencisi : Betül ÖZTÜRK : 468
5.: Eğirdir L. Öğrencisi : Ayşe ÖZDAMAR : 445Puan alarak yarışmayı tamamladılar.

Yarışmada İlköğretim Okullarında ise :
1.: Mustafa Çetinkaya İ.O. Öğrencisi : Yasemin EKEN 462,
2. : Mehmet Akif Ersoy İ.Ö.O. Öğrencisi : Erdenay ERDEN : 458,
3. : Bağlar İ.Ö.O. Öğrencisi : Zehra KURT 455,
4. : Süleyman Demirel İ.Ö.O. Öğrencisi : Didem EKİNCİ 405,
5.: Muazzez ve Yaşar Şapçı İ.Ö.O. Öğrencisi Simge AVCU 415 puan alarak yarışmayı tamamladı.

Yarışma sonunda Milli Eğitim Müdürü Süleyman SONGÜR yarışmacıları tebrik ederek belge verdi. Yarışmada dereceye girenlerin ödülleri 12 Martta yapılacak ‘İstiklal Marşı’nın kabulü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü’nde verilecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.