Eğirdir’de Muhtarlar Günü Kutlandı

Eğirdir’de Muhtarlar Günü Kutlandı

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ekim 2021 14:24
Eğirdir’de Muhtarlar Günü Kutlandı

19 Ekim Muhtarlar Günü, ilçe mahalle ve köy muhtarlarının Atatürk Anıtı’na çelenk sunmaları ile başladı. Mahalle Muhtarları adına Cami Mahallesi Muhtarı Tarkan Sakçalı ile Katip Mahallesi Muhtarı Ahmet Sesli, Köy Muhtarları adına Sevinçbey Köyü Muhtarı Veysel Korkmaz ve Çay Köyü Muhtarı Emrah Özkan'ın, Atatürk Anıtı’na çelenklerini sundu. Ardından Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve ebediyete intikal eden aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız söylenildi.

Bu yıl yedincisi düzenlenen 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısıyla günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yenimahalle Muhtarı Özer Öztürk yaptı.  Muhtarların mahallelerin ve köylerin sorunlarını çözüme kavuşturmakta önemli bir çözüm ortağı olduğu mahallesi ve köyünün gelişimi ve değişimi hususunda emeğini esirgemeyen gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüttüklerini belirten Öztürk, şunları söyledi:  “Geçmişi 1829 yılına dayanan muhtarlık kurumu ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız ve muhtarlık kurumunun ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile bu kurumunun tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla 19 Ekim gününün muhtarlar günü olarak belirlenmesi uygun görülmüştür.

Muhtar, mahalle sakinlerinin gönüllü katılımıyla ortak ihtiyaçları belirlemek, yaşam kalitesini yükseltmek, kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmek, görüş bildirmek ve kanunla verilen diğer görevleri yapmakla yükümlüdür. Muhtarlık, fedakârlık ve sevgi gerektiren zor bir görevdir ve muhtarlarımız bu zorlu görevi büyük bir özveri ile yerine getirmektedirler. Yerel yönetimlerin en alt birimi olması sebebiyle halkımıza çok yakın olup, onların sosyal hayatına birebir tanıklık etmektedirler. Elektrik, su, kanalizasyon, gibi, alt yapı çalışmalarından düğün ve cenazeye kadar çok geniş bir yelpazede vatandaşın taleplerinin birinci derecede karşılanması, bulunduğu mahalle veya köyde tüm kurumları temsil ettikleri ve devlet ile vatandaş arasındaki köprüyü oluşturdukları hiçbir zaman unutulmamalıdır. Muhtarlarımız vatandaşlarımızın ailesinden biri gibidir. Vatandaş, sorununu doğrudan muhattabı olan muhtara iletebilme imkanına sahiptir. Muhtarların mahallelerin ve köylerin sorunlarını çözüme kavuşturmakta önemli bir çözüm ortağı olduğu mahallesi ve köyünün gelişimi ve değişimi hususunda emeğini esirgemeyen gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüttükleri kuşkusuzdur. 

Vatandaşlara hizmet götürme noktasında muhtarlarımız zincirin en önemli halkasıdır. Seçilerek göreve gelen muhtarlarımız, demokrasinin çekirdeği denilebilecek bir özelliğe sahiptirler. Bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında,  önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Milletimizin tercihine, teveccühüne, itimatına, mazhar olmak, gerçekten  rütbelerin en büyüğüdür. demokrasimizin vazgeçilmez mihenk taşı olan muhtarlarımız halkımızın tercihi ve seçimiyle işbaşına gelmiş, son derece önemli bir makamda bulunmaktadırlar. Yorucu, meşakkatli, özverili, fedakârlık isteyen bir iş yaptığımızın farkındayız ancak insanların bize olan sevgisi, saygısı, mutlulukları ve gülümsemesi bizi keyifli yapıyor.

Bu arada pandemi süreceni de değinmeden geçemeyeceğim. İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde maske, sosyal mesafe ve hijyen üçlüsü başta olmak üzere alınan tedbirlere tam uyum sağlanması hayati önem taşımaktadır. Bu tedbirleri görevli bulunduğumuz mahalle ve köylerimizde vatandaşlarımıza anlatmak, uyarmak ve takibini sağlamaya çalışmak bizler için son derece önemli olduğunun bilinci içerisindeyiz. Vatandaşlarımızın da özverisi ile rehavete kapılmadan, alınan tedbirlere riayet ederek inşallah bu zor süreci hep birlikte atlatacağız. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, hastalarımıza şifalar diliyorum.

Tüm muhtar arkadaşlara teşekkür eder, bu yıl yedinci kez kutlanan muhtarlar gününü tebrik eder, saygı ve selamlarımı sunarım.”

19102021121246829.jpg

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.