Eğirdir’de Öğrenci Sevinci

Eğirdir’de 4 yıllık Turizm Ve Otelcilik Yüksekokulu’nun ardından Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’nda da öğrenci sevinci yaşanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ağustos 2013 18:28
Eğirdir’de Öğrenci Sevinci

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, ilçede devamlı gelişmeler olduğunu belirterek, 2013-2014 eğitim öğretim yılında iki yeni yüksekokulun hizmete başlamasından ve öğrenci almasından dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

Isparta’nın ilçeleri arasında Migros Mağazası açılan tek ilçenin Eğirdir olduğunu belirten Başkan Özmeral, “Isparta’nın ilçeleri arasında nüfus bakımından en büyük Yalvaçtır. Ama Migros Eğirdir’i tercih etti. Migros’un neden Eğirdir’i tercih ettiğini herkesin sorgulaması gerekmektir. Eğirdir’de önümüzdeki 4-5 yıl içerisinde öğrenci sayısı 5 bini bulacaktır. Esnafımız ve halkımız, öğrencinin Eğirdir ekonomisine olan katkısından payını en iyi şekilde ve fazlasıyla alacaktır.

Şu anda Eğirdir Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu’nu ilk yılında 124 öğrenci tercih etmiştir. Ayrıca 100 öğrenci de uzaktan eğitim alacaktır. Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulu’nun yanı sıra ilçemizde yeni açılan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’muzda gerekli şartları yerine getirmiştir ve ek kontenjandan 160 öğrenci alacaktır. Sosyal Hizmetler ve engelli bakımı ve rehabilitasyonu bölümlerinde öğrenci alacak Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulumuz, önümüzdeki yılda da Acil Tıp Teknikerliği ve Tıbbi Taıtım ve pazarlama bölümlerin de öğrenci alacaktır.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ile Turizm ve Otelcilik Yüksek Okulumuz ve Eğirdir Meslek Yüksek Okulumuz birlikte düşünüldüğünde Selçuklu şehri Eğirdir’imiz, aynı zamanda öğrenci şehri de olacaktır. Bu durumu kabullenmeyenler elbette olacaktır. Hâlâ Eğirdir’imizde yeni okullarımızın tabelaları asıldığı halde açılmadığına inanalar var. Öğrenci alınacağını düşünmeyenler var. Bunlar gayet doğaldır. Öğrencilerimiz önümüzdeki günlerde ilçemize gelince herkes okullarımızın kıymetini daha iyi anlayacaktır. Hepimize, Eğirdir’imize hayırlı olsun.” dedi.

Müjdeli haberin geçtiğimiz gün YÖK toplantısında alındığını ve Eğirdir’de büyük bir sevinçle karşılandığını belirten Başkan Özmeral, yeni iki yüksek okulun Menderes Mahallesi Köprübaşı Mevkii’nde bulunan Süleyman Demirel Üniversitesi’ne ait binada eğitim öğretim vereceğini açıkladı.
Eğirdir Belediyesi yeni açılan okulların bina ve çevre düzenlemelerinde gerekli yardım ve desteklerini vermeye devam ettiğini bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum