Eğirdir'de Sahte Para Operasyonu

Eğirdir'de Sahte Para Operasyonu

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2016 14:50
Eğirdir'de Sahte Para Operasyonu

Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde sahte para ele geçirildi.

Konu ile ilgili olarak Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada: “ Eğirdir İlçe Emniyet Müdürlüğümüze 08.02.2016 günü saat:01.50 sıralarında Cami Mahallesinde faaliyet gösteren iş yerinde müşterinin sahte para verdiği anonsu gelmesi üzerine ekiplerimiz olay yerine intikal etmişlerdir.

Müşteki M.H ile yapılan görüşmede müşteri olarak bulunan A.H ile R D. isimli şahısların hesabı ödemek için kendisine 100 Amerikan Doları verdiğini, bu paranın sahte olduğunu düşündüğünden şüpheliler hakkında davacı ve şikâyetçi olması üzerine bahse konu 100 Amerikan Dolarının yapılan incelemesinde sahte olduğu anlaşılması üzerine şüpheli A.H isimli şahsa parayı nerden aldığı sorulduğunda kendisinin değişik illerde inşaatlarda çalıştığını bu nedenle de nereden aldığını bilmediğini beyan etmesi üzerine şüpheliler A.H ve R.D Eğirdir Polis Merkezi Amirliğine intikal ettirilmiştir.

Şüphelilerden R.D ile yapılan görüşmede paranın sahte olduğunu bildiklerini, bilerek parayı bozdurmak amacıyla işyerine girdiklerini ve kendileri ile birlikte Renault Fluence marka araç ile R.E ve S.Ö isimli şahısların dışarıda kendilerini beklediğini ve araç içerisinde demet halinde çok sayıda sahte Amerikan Doları olduğunu, Antalya ilinden Konya İline kadar yaklaşık 15 tane iş yerine de girerek bu şekilde sahte Amerikan doları verdiklerini ve S.Ö. isimli şahsın telefonunun kendisinde bulunduğunu ve araya bileceğini söylemesi üzerine S.Ö isimli şahıs telefonla aranmış, arama neticesinde yerleri tespit edilmiştir. Ekiplerimizce Renault Fluence marka araç içerisinde şüpheli R.E ve S.Ö isimli şahıslar Eğirdir İlçesi çıkışında yakalanmıştır. Araç ve şahıslar üzerinde yapılan aramada herhangi bir suç ve suç unsuruna rastlanmamıştır.

Tahkikat evrakları hazırlanarak adli makamlara sevk edilen şüpheliler S.Ö, A.H, R.E ve R.D isimli şahıslar TUTUKLANARAK cezaevine gönderilmiştir.

Vatandaşlarımızca paranın sahte olabileceği şüphesi duyulması halinde en yakın kolluk birimine müracaat etmeleri veya 155 Polis İmdat hattını aramalarını önemle belirtiriz” dediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.