Eğirdir'de Sinekle Mücadele Başlatılıyor

Eğirdir Belediyesi sinek ve haşerelerle mücadele için yeni ilaçlama makinesi aldı.33 bin liraya mal olan makine 35-40 metre mesafeye kadar tesir edebiliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Mayıs 2012 17:28
Eğirdir'de Sinekle Mücadele Başlatılıyor

Daha önceden piyasadan kiraladığı ilaçlama makineleriyle göl kenarı ve mahalle aralarında ilaçlama yapan Eğirdir Belediyesi, artık kendi makinesini alarak hizmetlerini daha rahat devam ettirecek. Çok amaçlı olarak kullanılabilen döner başlıklı ve atomize şeklinde ilaçları uzun mesafede atabilen makinenin ilk denemesi gül esanslı suyun püskürtülmesiyle yapıldı.

Ankara'dan getirilen ilaç makinelerinin Eğirdir halkına hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, "Daha önce Halk Sağlığı ve Çevre Temizliği hizmetleri için kiralık olarak temin ettiğimiz ilaçlama makinesini Allah'a şükürler olsun ki, şimdi belediye olarak kendimiz sahip olmuş bulunmaktayız. Kendi malımızla hizmet vermenin ayrı bir kolaylığı ve lezzeti var. İnsan sağlığına uygun ilaçların kullanılmasını sağlıyoruz." dedi.

Başkan Özmeral, sinek ve haşerelerle mücadele için veteriner hekim Mehmet Küçükköse'nin öncülüğünde çalışmalara devam edildiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.