Eğirdir’de Sivrisineklerle Mücadele Başladı

Eğirdir ilçesinde toplum sağlığını tehdit eden sinek, sivrisinek ve larvalarına karşı ilaçlama çalışmaları başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mart 2012 12:47
Eğirdir’de Sivrisineklerle Mücadele Başladı

Kanalizasyon ve terfi merkezlerinde kışı geçiren sivrisineklerin uçkun larva dönemi başlangıcına karşı Eğirdir’in bütün mahalleleri ve çevresinde çalışmalar sürüyor.

Termal fog yöntemiyle kanalizasyon kapakları açılarak sıcak sisleme ile kışlak mücadele yapılıyor. Bunun yanı sıra diflubenzuron aktif maddeli ilaçlarla da su birikintileri ve kanalizasyon hatlarında üreyecek sinek larvalarına karşı tedbir alınıyor. Larva ve uçgun mücadelesi hazırlanan program dâhilinde Eğirdir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü Çevre ve Halk Sağlığı ekiplerince yıl boyunca devam edecek.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, "Sinekle mücadele için gerekli tedbirleri almaya devam ediyoruz. Halkımızdan çöpleri dökülmesi hususunda daha hassas davranmalarını bekliyoruz." dedi.

Eğirdir Gölü’nün de sineklerin hızla üremesine sebep olduğunu söyleyen Belediye Veteriner Hekimi Mehmet Küçükköse, "Bu sebeple sinekle mücadelede zorluk çekiyoruz. Yıl boyunca sinekle mücadele çalışmalarımıza aralıksız devam ediyoruz." diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum