Eğirdir’de Su Şenlikleri Düzenlenecek

Eğirdir Belediyesi tarafından 24-25-26 Ağustos’ta Eğirdir Su Şenlikleri düzenlenecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2012 18:34
Eğirdir’de Su Şenlikleri Düzenlenecek

Su Şenlikleri kapsamında Şiir Akşamları ile birlikte Esat Kabaklı Konseri, balık tutma, yüzme ve su yarışları, Mine Koşan, Murat Tekyıldız ve Figen Biricik Konseri ve son gün Triatlon müsabakaları yapılacak.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, yapılacak Su Şenlikleri programı dâhilinde Eğirdir’de 3 gün boyunca gelecek misafirlerle birlikte hareketlilik yaşanacağını söyledi. 2.si yapılacak Eğirdir Şiir Akşamları’na önemli şairlerin katılım göstereceğini söyleyen Başkan Özmeral, cumartesi günü gündüz yapılacak su yarışmalarına herkesin katılımının serbest olduğunu açıkladı. Yarışmalar neticesine göre çeşitli armağanlar verilecek. Cumartesi akşamı Mine Koşan ve ses sanatçılarının konserine bütün halkın davetli olduğunu ifade eden Başkan Özmeral, Triatlonda Eğirdir’in 10. yıl coşkusunu yaşayacağını aktardı.

ŞİİR AKŞAMLARINA ÜNLÜ ŞAİRLER KATILACAK
24 Ağustos Cuma akşamı yapılacak 2. Eğirdir Şiir Akşamları’na, Karaman Belediye Başkanı Kamil Uğurlu, Türk Edebiyatı Vakfı Başkanı Servet Kabaklı, Avrasya Yazarlar Birliği Başkanı Yakup Deliömeroğlu ile Ali Akbaş, Yahya Akengin, Fazıl Ahmet Bahadır, İmdat Afşar, Bahtiyar Aslan ve Serhat Kabaklı katılacak. Türkilerin Efendisi olarak tanınan Esat Kabaklı’nın türküleriyle renklenecek geceye mahalli şairler de iştirak edecek.

GÖLDE YARIŞLAR HEYECAN VERİCİ OLACAK
25 Ağustos Cumartesi günü saat 10.00’da başlayacak program Liman’da balık tutuma yarışları, şenlik konuşmaları, yüzme yarışları, gölden elma toplama yarışları, yağlı direk bayrak yarışı, halk oyunları gösterileri ve ödül töreni ile devam edecek.
Cumartesi akşamı ise tanınmış ses sanatkârlarından Mine Koşan, TRT Sanatçısı Figen Biricik ve Murat Tekyıldız halka açık konser verecek.

TRİATLON’DA 10. YIL
10. Eğirdir Tiratlon yarışları 26 Ağustos pazar günü yapılacak. Sabah 10.00’da başlayacak Triatlon müsabakaları yıldızlar, gençler ve yaş grupları ve elitler startının verilmesiyle devam edecek ve saat 17.00’de ödül töreni ile program sona erecek.
Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, çalışmalarda İlçe Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz ve Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş ile birlikte hareket ettiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.