Eğirdir’de Suya 4 Yıldır Zam Yok

Eğirdir Belediye Bakanı Osman Nuri Özmeral, “3 ay idare edemez dediler. 2009’da su fiyatlarını yarından aşağıya düşürdük ve bugüne kadar hiç zam yapmadan devam ettirdik. 2013 yılında da Eğirdir’de içme suyuna yine zam yapmıyoruz” açıklamasında bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Aralık 2012 14:23
Eğirdir’de Suya 4 Yıldır Zam Yok

Eğirdir Belediyesi, Aralık Ayı Meclis Toplantısı’nda çoğu tarifeleri 2009 yılından itibaren düşürüldüğü şekliyle devam kararı aldı. İskân ruhsatlarındaki otopark ücretleri önceden daire başı 3500 TL iken 1200 TL’ye, esnafın dükkân açarken açılış ruhsatı için önceden m2 başına 8 TL alınıyorken 1(BİR) TL’ye düşürülen fiyatlar yine 2013 yılında da değişiklik yapılamadan aynı şekilde devam etmesi kararı alındı.

Eskiden devam eden m2’si 3 TL olan işgaliye ücreti de 2 TL’ye indirildi. Dükkân ve işyerlerine asılan levhaların m2 birim fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Ne düşürüldü ne de zam konuldu. Dükkânına reklam levhası asarsa yıllık m2’si 30 TL, ışıklı olursa 60 TL para ödenecek. Başkan Özmeral, “Reklâm levhası üzerinden siyaset yapanların yıllardır esnaflardan m2’si 8 TL açılış ruhsatı alınmasında niye göz yummuşlar? Şimdi biz m2’sine 1 TL alıyoruz” dedi.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeal, “Belediye’yi, haklarımızı alarak ve haklı olanlara haklarını vererek tasarrufla idare etmeye çalışıyoruz. Samimi ve halkımızı düşünerek yaptığımız çalışmalar neticesinde Cenâb-ı Allah’ın yarımıyla her geçen gün batık gemiyi su yüzüne çıkarıyoruz. 4 yıl öncesi 2009 yılında vazifeye başladığımızda fiyatları düşürdük. Allah’a şükür ayakta duruyoruz. Tarifelerde yapılan indirimler hesabedildiğinde sadece içme suyunda su makbuzunda katı atık parası vardı geldiğimizde kaldırdık. Yüzde 50’den aşağı su fiyatı uygulaması devam ediyor. 2009 yılı başında 60 TL ödeyen bir ailenin şimdi ödediği 25 TL civarında. Eski fiyat üzerinde 4 yılda gelen elektrik, personel maaş zamları oranı olarak su parası artırılsa idi 60 TL yerine vatandaş 90-100 TL ödeyecekti. Biz fiyatları geldiğimizde düşürdük ve hiç zam yapmadık. 2013 yılında da yine zam yok. Aradaki fiyat farkları vatandaşımızın cebinde kaldı. Belediye her aboneye, kullandığı suya göre, kimine çamaşır makinesi, kimine de buzdolabı hediye etmiş gibi düşünülebilir. Bize ilk geldiğimizde 3 ay bile idare edemez diyenler oldu. Çünkü Belediye personelinin 3-4 ay gibi maaşlarını, sosyal haklarını ödeyemediği gibi, bütün malları hacizli ve alacaklılar kapıya dayanmıştı. Belediye ifade yerindeyse iflas etmiş, batmış durumdaydı. Hem de o zamanlar yüksek fiyattan su ve bazı tarifeler çok yüksek olmasına rağmen Gelir gelmez, halkımızın şiddetle karşı çıktığı ve rahatsız olduğu su fiyatlarını zor şartlar olmasına rağmen yarıdan daha aşağıya düşürdük. Sorma ver parası gibi her aboneden alınan katı artık parasını da su makbuzundan tamamen kaldırdık.
Bize 3 ay idare edemez dediler. Allah’a şükürler olsun, 2009 yılında su fiyatlarını yarıdan aşağıya düşürdük ve bu güne kadar hiç zam yapmadık. 2013 yılında da Eğirdir’de içme suyuna yine zam yok diyoruz. Halkımız destekliyor, Belediyemiz güçleniyor” açıklamasını yaptı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.