Eğirdir'de Triatlon Heyecanı Başladı

Isparta’nın Eğirdir ilçesinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen Triatlon Yarışı’nın 9.'su bu yıl 18 Eylül Pazar günü yapılacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Eylül 2011 02:36
Eğirdir'de Triatlon Heyecanı Başladı

Eğirdir 9. Triatlon müsabakaları bugün 200 sporcunun katılımıyla gerçekleşecek. Triatlon müsabakaları için çevre düzenlemesi ve temizlik çalışmalarına başlandı. Yarışmaların yapılacağı liman ve yollar düzenleniyor.

Triatlon denince Eğirdir’in akla gelmesinden dolayı mutlu olduklarını söyleyen Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Triatlon müsabakalarının yapılıp yapılamayacağı ile ilgili söylentilerin Türkiye Triatlon Federasyonu Başkanı Hamdi Güneş, Kaymakam Dr. Yalçın Yılmaz ile birlikte imzalanan protokol sonrası ortadan kalktığını belirtti.

Triatlon yarışmalarının ilçe turizmi açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Triatlon’un Eğirdir’de yapılması Eğirdir’imizin dünyaca tanınmasını sağlıyor. Ayrıca, Eğirdir gölünün şehir merkezine kıyısı olması sebebi ile yüzme, koşu ve bisiklet yarışları birlikte yapılabiliyor. Bu sebeple Eğirdir, Triatlon Federasyonu tarafından da tercih edilen bir yer. Eğirdir Belediyesi olarak geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda dışarıdan gelecek sporculara, antrenörlere, misafirlere ev sahipliği yapacağız. Halkımızı da bu organizasyona davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.