Eğirdir'de Tüccarlar "Hal Kayıt Sistemi" Konusunda Bilgilendirildi

Eğirdir'de düzenlenen toplantıda tüccarlara"Hal Kayıt Sistemi" anlatıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü proje eğitmeni Ceyhun Uzun, Hal Kayıt Sistemi'nin toptancı hali içinde ve dışında işlem gören sebze ve meyvelerin cinsine ...

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2012 11:05
Eğirdir'de Tüccarlar "Hal Kayıt Sistemi" Konusunda Bilgilendirildi

Eğirdir'de düzenlenen toplantıda tüccarlara"Hal Kayıt Sistemi" anlatıldı. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü proje eğitmeni Ceyhun Uzun, Hal Kayıt Sistemi'nin toptancı hali içinde ve dışında işlem gören sebze ve meyvelerin cinsine, miktarına, fiyatına ilişkin bilgilerin elektronik ortamda tutulması, izlenmesi ve duyurulmasını, meslek mensuplarının kayıt altına alınmasını, buna yönelik veri tabanının oluşturulmasını ve toptancı halleri arasında ortak bilgi paylaşımı ve iletişiminin sağlanmasını amaçladığını söyledi.

Uzun, 5957 sayılı Hal Kanunu ve bu kanuna dayanılarak hazırlanan 2011/1 sayılı Sebze Meyve Ticareti ile Hal Kayıt Sistemi Hakkında Tebliğ ile yayımlanarak yürürlüğe giren sistemin tüm Türkiye'deki meyve ve sebze ticaretine düzen getirdiğini kaydetti.

Ceyhun Uzun, şöyle konuştu: "Tebliğin amacı, sebze ve meyve ticaretinin kaliteli, standartlara ve gıda güvenliğine uygun olarak serbest rekabet şartları içinde yapılmasını sağlamak, toptancı hali içinde veya dışında işlem gören sebze ve meyvelere ilişkin bilgileri elektronik ortamda tutmak, izlemek ve duyurmak, meslek mensupları ile ilgilileri kayıt altına almak, bunlara yönelik veri tabanı oluşturmak ve toptancı halleri arasında ortak bilgi paylaşımı sağlamaktır" dedi.

Eğitim çalışmasında hal kayıt sistemine www.hal.gov.tr adresinden nasıl girileceği uygulamalı olarak anlatıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.