Eğirdir'de Yasa Dışı Balık ve Kerevit Avı Mücadelesi

Eğirdir Gölünde yasa dışı yöntemlerle balık avı ve yasak olan kerevit avına karşı çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Şubat 2011 11:56
Eğirdir'de Yasa Dışı Balık ve Kerevit Avı Mücadelesi

Eğirdir Gölünde yasa dışı yöntemlerle balık avı ve yasak olan kerevit avına karşı İlçe Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı ve Eğirdir Göl Koruma (Eko-Bir) ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifinden iki gönüllü balıkçıyla gölde tarama yapan Jandarma ve Göl Koruma ekipleri, göz aralığı 9-12 santimetreden az olan balık ağlarını ve avcılığı halen yasak olan kerevit sepetlerini toplayarak, İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim ediyor.

Ekiplerin, gölde kerevit avının yasaklandığı 1 Kasımdan bu yana 90 kilometre balık ağı ile 15 bin kerevit sepetine el koyarak İlçe Tarım Müdürlüğüne teslim ettiği bildirildi. Tarım Müdürlüğünün ise el konulan ağ ve kerevit sepetlerini tekrar kullanılmamak üzere imha ettiği belirtildi.

Ekiplerin yalnızca önceki gün yaptıkları bir günlük denetimlerde, göle yeni bırakılmış olduğu belirlenen 380 kerevit sepetiyle 1200 metre balık ağına el koyduğu öğrenildi. Ekipler el konulan ağ ve sepetlerde çıkan balık ve kerevitleri tekrar göle bırakıyor.
Eğirdir Gölünde 15 Mart ? 15 Haziran tarihleri arasında ticari amaçlı balık avcılığı, 1 Kasım - 1 Haziran tarihleri arasında da kerevit avcılığı yapılmasına izin verilmiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.