Eğirdir’deki Otele Kaçak Su Baskını

Eğirdir Ada'da bulunan iki yıldızlı otele yapılan baskında işletmeden alınan numune suyun ölçümü sonucunda işletmenin şebeke suyu kullanmadığı ortaya çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2013 15:13
Eğirdir’deki Otele Kaçak Su Baskını

Başkan Özmeral için “turizmi engelliyor” diye açıklama yapan işletmeci kendi iş yerinde gölden kaçak olarak aldığı suyu yerli ve yabancıların kullanımına sunarak halkın sağlığı ile oynadığı tesbit edildi.

Tankerle su alınarak depolara boşaltıldığı iddia edilen işletmeden alınan numune suda yapılan ölçümde şebeke suyu olmadığı tesbit edildi. Ayrıca göl kenarında bulunan pompalarla işletmeye su basıldığı ortaya çıktı.

İşletmeye daha önce de aynı şekilde Belediye ekipleri tarafından baskın yapılmıştı ve yine aynı durumdan dolayı gerekli işlemler yapılmıştı. Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu.

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral için “turizmi engelliyor” diye açıklama yapan bir işletmeci, Belediyeye olan yaklaşık 100 bin (yüz milyar) liralık su borcunu ödemediği gibi gölden pompalarla kaçak su alarak Eğirdir’e gelen yerli ve yabancı turistlerin sağlığıyla oynadığı da ortaya çıktı.

Belediyeye su borcunu ödemeyen işletme faaliyetlerine devam edince Belediye Zabıtası ve Belediye su birimi polis desteğiyle Yeşilada’da bulunan işletmeye baskın yaptı. Baskın sırasında Yeşilada Muhtarı da bulundu. Belediye’nin içme suyu şebekesinden su almadığı halde faaliyetine devam eden işletmenin gölden pompalarla kaçak su aldığı tesbit edildi. İşletmede yetki belgesine sahip kimse bulunamazken, kiracı olarak işletmenin başında bulunduklarını iddia eden kişiler gölden kaçak su alındığından haberleri olmadığını ileri sürdüler.

Tankerle su aldıklarını iddia eden işletmeyi kiracı olarak çalıştıran kişiler, bu iddialarını da fatura veya başka bir belge ile ispat edemedikleri gibi, gölden pompalarla kaçak su aldıkları tespit edilince, “Bizim haberimiz yok” demekle yetindiler. İşletme ve işletmeciler hakkında, Belediye Zabtı ekipleri ve su birimi gerekli tutanaklarını tuttu.

Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Eğirdir’e gelen yerli ve yabancı turistlerin sağlığını tehdit etmeye kimsenin hakkı yoktur. Eğirdir’de her geçen gün hareketlilik, canlılık artıyor. İlçemizde kaliteli işletmelere, kaliteli işletmecilere ve dürüst insanlara ihtiyaç duyulmaktadır.” dedi.
Eğirdir’de turizmin gelişmesi için devamlı çalıştıklarını belirten Başkan

Özmeral, “Motosiklet Şenliği’nden, Triatlon Müsabakalarına, Şiir Akşamlarından, Su Şenliği’ne Oluklacı Şenliği’nden, bisiklet turlarının geliştirilmesine varıncaya kadar değişik konularda faaliyetler yapıyoruz.

Mahalli televizyon kanalı ve uydudan yayın yapan Televizyon kanallarından devamlı Eğirdir’in tanıtımını yapmaya çalışıyoruz. Maalesef ilçemize davet ettiğimiz yerli ve yabancı turistlerin sağlığı ile oynandığı ortaya çıktı. Belediye Zabıtamız ve Su ekibimiz bir işletmenin gölden kaçak olarak aldığı suyu bina içerisindeki şebekeye verdiğini ve işletmede konaklayan kişilerinde bu suyu kullandığını tesbit etti.

Eğirdir’e bu gibi olaylar hiç yakışmıyor. İşletme sahiplerini, işletmeyi kiracı olarak belgeleri olmadan işletenleri biran evvel dürüst çalışmaya davet ediyorum. Eğirdir’deki gelişen turizme kimse engel olmamalıdır, biz vazifemizin başındayken de kimse turizme engel olamayacaktır. Eğirdir’de turizm hızlı bir şekilde devam edecektir ve herkes bundan nasibini alacaktır” açıklamasında buldundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.