Eğirdir'den Gidecek Olan Askerler Erdoğan'ı Kaçıracaklardı

Eğirdir'den Gidecek Olan Askerler Erdoğan'ı Kaçıracaklardı

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Temmuz 2016 12:27
Eğirdir'den Gidecek Olan Askerler Erdoğan'ı Kaçıracaklardı

15 Temmuz terörist darbe girişiminin püskürtülmesinden sonra ortaya çıkan detaylar, Isparta'ya bu kanlı eylemde ne derece önemli görevler adledildiğini ortaya koyuyor.

15 Temmuz akşamından bu yana Vali Günaydın, Milletvekili Bilgiç ve diğer ilgili kişiler, Isparta'nın bu terörist darbe eyleminde stratejik bir öneme sahip olduğunu vurguluyor.

Soruşturma derinleştikçe ortaya çıkan detaylar, Isparta'nın ve püskürme başarısının bu kanlı eylemde ne kadar önemli olduğunu ortaya koyuyor. Ünlü Gazeteci Murat Yetkin, yazısında terörist darbe planının ayrıntılarını paylaştı. Gazeteci Yetkin, Erdoğan'ı kaçıracak askerlerin Eğirdir Dağ Komando Okulu'ndan getirileceğini yazdı. İşte o yazı:

"Kaynaklar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Marmaris'te ailesiyle tatilini geçirdiği otelden kaçırılmasıyla ilgili bir başka girişimin de benzeri bir yöntemle engellendiğini aktarıyorlar.

Buna göre, Isparta Eğirdir'deki dağ komando birliğinden taşınacak komandolar Marmaris'teki Grand Yazıcı Oteli'ni basacak ve Erdoğan'ı kaçıracaktı. Girişimin haber alınması üzerine Valilik ve Emniyet eliyle havaalanı kuşatıldı ve iniş-kalkış engellenmiş.

Bunun üzerine cuntacıların B planına geçtiği ve komandoların kara yoluyla taşınması için 40 kadar sivil otobüs kiraladığı ancak Emniyet bunu da haber alarak otobüs şoförlerini topluca gözaltına alarak yine engel olduğu bildiriliyor.

O yolda tıkanınca C Planı devreye giriyor. İzmir Çiğli Havaalanı'ndan kalkan 3 askeri helikopterdeki darbecilerden talimat alan Özel Kuvvetler Komandoları, Marmaris'e giderek oteli ataş altına almış. Ancak yerden atılan yoğun ateş altında komandoları indirmeden ayrılmışlar."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum