Eğirdir’den Hakkari’ye Bere ve Atkı

Eğirdir’den Hakkari’ye Bere ve Atkı

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2017 14:14
Eğirdir’den Hakkari’ye Bere ve Atkı

Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD) Eğirdir Şubesi organizasyonuyla bir araya gelen Eğirdirli Anneler ördükleri atkı ve bere takımlarını Güneydoğu'da görev yapan Mehmetçiklerimize göndererek "yanınızdayız" mesajı verdiler.

Atatürkçü Düşünce Derneği  (ADD) Eğirdir Şubesi organizasyonuyla bir araya gelen Eğirdirli annelere bu yıl İzmir'den de destek geldi. İzmirli ve Eğirdirli Anneler birlikte ördükleri atkı ve bere takımlarını içlerine birer not bırakıp Güneydoğu'da görev yapan Mehmetçiklerimize gönderecekler.      

ADD’nin öncülüğünde gerçekleştirilen bu duyarlı davranışa, Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi'nin desteklerinin yanı sıra İzmirli annelerden de destek geldi. Bu kapsamda örülen 250 adet atkı ve bere takımı Mehmetçiklerimize gönderilecek. 

Düzenlenen programda konuşan ADD Eğirdir Şube Başkanı Erdoğan Öngün; “Bu projeye başlamadan önce, kendi yönetim kurulu bayanlarımızla bir fikir alışverişi yaptık. Hepsi de yapabileceklerini hatta başka annelerin de gönüllü olarak bu düşüncemize katkıda bulunacaklarını  ifade ettiler. Geçen yıl projeyi ilk defa yaptık ve bu yıl İzmirli annelerimizden de destek aldık. İnşallah ülkenin her yerinde bu tür davranışlar olur. Eminiz ki Mehmetçiklerimiz de çok mutlu olacaklar. Güneydoğu’daki Mehmetçiklerimiz için hazırlamış olduğumuz atkı - bere takımları ile birlikte kendilerine Eğirdir tanıtım broşürleri de göndereceğiz. Bizler her zaman Mehmetçiklerimizin yanındayız. Onları çok seviyoruz. Allah bütün Mehmetçiklerimizi korusun” dedi.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş ise konuşmasında "Geçen sene yapılmış organizasyonun devamı niteliğinde yapıldığı bir organizasyon. Ürünlerin yanı sıra düşünce çok güzel. Geçen yıl ki proje çok ilgi gördü. Güneydoğuya göndereceğimiz bu ürünler oradaki askerlerimiz tarafından annelerinin ördüğü ürünler olarak addedildi. Bizim askerimizin polisimizin terörle mücadele konusunda çok ciddi mücadeleler yapıyorlar.  Biz bu organizasyonu yapabiliyorsak, rahat uyuyorsak onların sayesinde. Buradaki kalp onlar için atıyor diyebiliriz. Biz karınca kararınca üstümüze düşeni yapmaya çalıştık. Bizi düşündüler ve bizim için annemiz bunu bize ördü dedirterek moral ve motivasyonunu artırmaktı. Hepinize bu düşünce ve organizasyon için teşekkür ediyorum İnşallah başka ilçelere ve illere örnek olur" dedi.

Programa katılan Dağ Komando Okul Komutanı Piyade Albay Fatih Köroğlu ise yaptığı konuşmasında "Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığına gidecek olan bu bereler ve atkılar ile ilgili Tugay Komutanımızla görüştüm, çok mutlu oldular, selam ve saygılarını ilettiler kendileri. Bende Eğirdir Dağ Komando Okulu Eğitim Merkez Komutanlığımız adına Eğirdir ve İzmirli Annelerimizin bu örnek davranışından dolayı hepsine sonsuz teşekkür ediyorum. El emeği göz nuruyla hazırladıkları atkı-bere takımları ile birlikte yazacakları mektupları da Mehmetçiklerimiz " dedi.   

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.