Eğirdir'den 'Sakin Şehir'li Tanıtım Atağı

Türkiye'nin en büyük dördüncü gölünden adını alan ve eşsiz doğa manzarası, plajları ve kamp alanlarıyla dikkati çeken Eğirdir'de belediye, kazanılan "Sakin şehir" unvanıyla tanıtıcı faaliyetlerle ilçenin ziyaretçi sayısını artırmayı hedefliyor.

Yayınlanma:
Eğirdir'den 'Sakin Şehir'li Tanıtım Atağı

Türkiye'nin en büyük dördüncü gölünden adını alan ve eşsiz doğa manzarası, plajları, adaları ve kamp alanlarıyla dikkati çeken Eğirdir'de belediye, kazanılan "Sakin şehir" unvanıyla tanıtım yaparak turist çekmeyi planlıyor.

Isparta'nın 12 ilçesinden biri olan ve tarih boyunca birçok devlete ev sahipliği yapan Eğirdir, Göller Bölgesi'nin doğal güzellikleriyle en çok dikkati çeken ilçelerinden biri. Eğirdir'i, doğal açıdan bu kadar çekici yapan ise Türkiye'nin dördüncü büyük gölüne sahip olması. Halk arasında "Yedi renkli göl" olarak anılan göle doğru uzanan, Can ve Yeşil adaları, Akpınar köyündeki seyir terasından izlemek ise ziyaretçilerin sahip olduğu ayrıcalıklardan biri. Yüzmeye elverişli olan ve çevresinde çok sayıda plajın bulunduğu göl, yaz aylarında serinlemek isteyen binlerce kişinin gözde adreslerinden. Sahip olduğu güzellikler ve aranan diğer şartları tamamlamasıyla "Sakin şehir" unvanını kazanan Eğirdir, artık kazandığı bu sıfatla anılmak istiyor.

Bu kapsamda Eğirdir Belediyesi, tüm resmi yazışmalarını "Sakin şehir" antetli kağıtla yapma kararı aldı. Tanıtım faaliyetleri kapsamında, Eğirdir ve "Sakin şehir" temalı pul da bastıran belediye, bu unvanın bulunduğu logo ile şapkalar ve reklam tabelaları hazırladı. "Üzerinde Eğirdir fotoğraflarının olduğu bin pul bastırdık" Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada Eğirdir'in hali hazırda yüksek sayıda ziyaretçi aldığını, "Sakin şehir" unvanıyla da bu sayıyı artırmak istediklerini belirtti.

Bu kapsamda tanıtım faaliyetlerine başladıklarını bildiren Şengöl, ilk olarak belediyenin resmi yazışmalarda kullandığı antetli kağıda "Sakin şehir" ibaresini eklettiklerini kaydetti. Bundan sonra bütün yazışmaların "Sakin şehir" ibareli kağıtlarla yapılacağını dile getiren Şengöl, bunun yanında üzerinde Eğirdir fotoğraflarının yer aldığı yaklaşık bin pul bastırdıklarını anlattı. Sakin şehir logolu 10 bin şapka yaptıklarını da vurgulayan Şengöl, bu şapkaların hem ilçedeki vatandaşa hem de belediyenin katıldığı ulusal ve uluslararası fuarlardaki ziyaretçilere dağıtılacağını bildirdi. Eğirdir'in Konya, Afyonkarahisar ve Antalya'ya gitmek isteyenlerin kullandığı bir güzergah olduğuna değinen Şengöl, ilçenin her iki çıkış noktasına koyacakları "Sakin şehir" tabelaları ile sürücüleri Eğirdir'e davet edeceklerini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.