Eğirdir’e 46 Bin Turist Geldi

Eğirdir Genç Girişimci İşadamları Derneğinin (EGİAD) Geleneksel Cumartesi kahvaltıları çerçevesinde bu haftaki Konuğu İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Eylül 2013 18:00
Eğirdir’e 46 Bin Turist Geldi

Eğirdir Pehlivan Restoranntta düzenlenen EGİAD Geleneksel Kahvaltı günleri programına Eğirdir Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, İl Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç,Esnaf Odası Başkanı Şeref Yorgancıoğlu, EGİAD Başkanı Osman Gök ve Yönetim Kurulu Üyeleri , Pansiyon, Otel ve Restoran sahipleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğirdir Genç İşadamları Derneği Başkanı Osman Gök “ Eğirdir Genç İşadamları Derneği olarak düzenlediğimiz Geleneksel Cumartesi Kahvaltılarımıza hoş geldiniz. Bundan önceki Haftalar da BAKA Genel Sekteri Tuncay Engin, AB Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme İl Koordinatörü Ramazan ÇELEBİ ve Tarımtürk Televizyonu Genel Yayın Yönetmeni ve Anadolu Haber Genel Koordinatörü Fikret AKDAĞLI’yı konuk etmiştik bu haftaki konuğumuz ise İL Kültür Turizm Müdürümüz Abdullah Kılıç Bey. Eğirdir’in Turizmde nasıl kalkınır, Eğirdir’de turizmi nasıl geliştirebiliriz, Marka şehir olma yolunda neler yapabiliriz bunları konuşacağız. Buradaki asıl amacımız Birlik beraberliği sağlamak. Birlik beraberliğimizi sağladığımızda Eğirdirimizin daha çok gelişeceğine inanıyoruz. Eğirdir Kaymakamız Dr. Yalçın Yılmaz Bey ile de bu konuları sık sık paylaşıyoruz, Bilgi alışverişi yapıyoruz oda bize bugüne kadar desteklerini esirgemedi kendisine hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

TURİST SAYISINDA %120 ARTIŞ VAR

İL Kültür Turizm Müdürü Abdullah Kılıç yaptığı konuşmada “Bundan yaklaşık iki ay önce Mavigöl Otel’de bir istişare toplantısı yapmıştık. Eğirdir’in turizmde gelişmeyi çok istemesi bizleri memnun ediyor. Eğirdir Turizm Potansiyelini ekonomiye döndürmek için büyük bir arayış içerisinde. Eğirdir Göller Bölgesinin Turizm Başkenti olmaya aday bir ilçe. Eğirdir İlçesinde şu anda bakanlık belgeli 3 Otel , Belediye Belgeli 8 Otel, Yine belediye belgeli 21 Tane Pansiyon, Belediye Belgeli 21 tane restoran bulunuyor.

Toplam 50 tesisimiz var. 900’e yakın Yatak kapasitesine sahip bir yer. Isparta Genelinde 2004 yılında 120 bin yerli yabancı turist gelmiş. İL genelinde Belediye ve Bakanlık Belgeli 65 tesiste 3733 yatak kapasitesine sahip ve 150.379 geceleme olmuş iken, Ülkemizle birlikte bölgemizde gelişti. Dünyada Ülkemiz Turist sayısı açısında 9.uncu, Turizm Geliri açısından da 7. inci sırada. Gelişen bu turizm bölgemize de yansıyor ve Bakanlık Belgeli otellerimizden aldığımız sayıya göre 2012 yılının sonunda 247.475 geceleme olmuş.

Bu sadece Bakanlık belgeli otellerden alınan sayı belediye belgeli otellerin sayısı hariç, hepsini alsak bundan daha fazla çıkar. Son 8 Yılda %100’lük bir oranda geceleme artışı var.2013 yılı ilk 6 ayında ise İl genelinde 170.851 sayısına ulaştık. Eğirdir İlçesinde ise 2004 yılında 23.888 kişi geceleme yapmış iken, 2012 yılının sonunda Bakanlık belgeli otellerden aldığımız sayıya göre 54.101 geceleme oluş ve yine % 120 artış olmuş. 2013 yılının ilk altı ayında Eğirdir’de konaklayan kişi sayısı ise 46.852 kişi. Yani geçtiğimiz yıl 12 ayda 54.000 olan kişi sayısı bu yılın ilk 6 ayında 46 bin kişiye ulaşmış bu Eğirdir ve Bölgemiz için ciddi bir rakam.

Yabancılar’da ise 2004 yılında 9.988 kişi gelmiş, 2005 yılında 25 bin rakamına ulaşmış. Tabi bu turist sayıları Avrupa’daki ekonomik kriz nedeni ile bir nebze düşmeler oldu.Bizim şu anda en çok artış yaptığımız yıl olan 2005 yılında 23 bin yabancı 19 bin Türk gelmiş. Bir diğer artış yaptığımız yıl ise 2011 yılı,. 2011 yılında ise 29 bin Türk 11.400 yabancı turist gelmiş. Şu anda 2012 yılında yabancı olarak 6.262 kişi gelmiş, 47.839 kişi ise yerli olarak gelmiştir. 2013 yılının ilk 6 ayında yerlilerde artış var 39.857 kişi, 7 bin kişide yabancı gelip tesislerde kalmışlar.

“EĞİRDİRDE TURİZMİN GELİŞMESİ İÇİN BİRLİK BERABERLİK ŞART”

Eğirdir ilçesini Turizm olarak masaya yatırdığımız zaman, bir yerde Turizmin yapılabilmesi için 3 unsur vardır. Bunlar Altyapı, Tanıtım ve Pazarlama. Bu 3 ayak olduğunda Türkiye’nin her yerinde Turizm yapılabilir. Alt Yapı bu konuda çok önemli öncelikle alt yapınız, Tesisleriniz gezilecek sokaklarınız olması gerekmektedir. Tanıtım diyince Sınır yok TV reklamları, Fuarlar, Acentelerle işbirliği, yapılmalı ama en iyi tanıtım müşteri memnuniyeti olduğu unutulmamalıdır.

Seyehat Acenteleri, Tur operatörleri ama olmazsa olmaz Tesislerin tur operatörleri ile pazarlama ağlarının oluşması lazım. Eğirdir peki bunun neresinde, Biraz önce birlik beraberlik içerisinde olmamız lazım. Kıskançlık değil, birbirimize sahip çıkmamız lazım. Eğirdir’de 52 tane tesis var koordineli çalışmamız lazım. Çünkü Turizm Katılımcılık, Kolektiflik, birlikte iş yapma inancını ortaya koyan bir sektör.

Müşteri buraya geldiğinde rahatını sağlayacak hizmeti en uygun fiyatta bunları alması lazım. Türkiye’deki Tüketim kültürü maalesef çal kapı, Seyehat Acenteleri tur operatörleri fazla kullanılmıyor. Slovenya’da yabancı ve yerliler kendi kalacakları otelleri bulmak için Acente ve tur operatörleri sayesinde konaklamalarını gerçekleştiriyorlar. Bu Kültürü oluşturmamız lazım. Toplantıya katılan herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum