Eğirdir’e Hayran Kaldılar

SDÜ Tıp Fakültesi tarafından 1. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi’nin Isparta Barida Otel’de gerçekleşmesinden sonra Pazar günü gezi ve dinlenme programı dâhilinde geleceğin hekimlerini Eğirdir Belediyesi Canada’da misafir etti.

Yayınlanma:
Eğirdir’e Hayran Kaldılar

SDÜ Tıp Fakültesi tarafından 1. Uluslararası Tıp Öğrenci Kongresi’nin Isparta Barida Otel’de gerçekleşmesinden sonra Pazar günü gezi ve dinlenme programı dâhilinde geleceğin hekimlerini Eğirdir Belediyesi Canada’da misafir etti.

Yabancı ülkelerden ve Türkiye’deki üniversitelere bağlı Tıp Fakülteleri ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden (GATA) 400 tıp öğrencisinin katıldığı gezi ve eğlence programı Eğirdir’i hareketlendirdi.

İran, Sudan, Afganistan, Irak, Arabistan, Filistin ve Kosova gibi yabancı ülkelerin yanı sıra Türkiye’deki 25 Tıp Fakültesi’nde okuyan 400 öğrenci Eğirdir’e geldi. Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, geleceğin hekimleri olacak misafir öğrencileri Canada girişinde karşılayarak onlarla gün boyu bir arada oldu.

SDÜ Tıp Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Banu Kale Köroğlu başta olmak üzere Eğirdir’e gelen misafirler Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral’e desteklerinden ve yakın ilgisinden dolayı teşekkür ettiler. Eğirdir’e olan hayranlıklarını belirttiler.

Eğirdir’e gelen hekim adaylarına hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Selçuklu şehri Eğirdir’imize hoş geldiniz. Temiz havası, bol oksijeni olan, tarihî ve tabiat varlıkları bakımından zenginliği ile bilinen güzel Eğirdir’imizde sizleri misafir etmekten çok mutluyuz. Asıl biz sizlere burada bulunmanızdan dolayı teşekkür ediyoruz. Bugün Canada’mız sizlerle birlikte tarihî bir gün yaşıyor.

Geleceğin hekimleri olarak bugün ilçemize ayrı bir renk kattınız. Geleceğin 400 hekim adayının Eğirdir’imizde bulunması bizim için büyük bir şanstır, büyük bir kazançtır. Eğirdir’imizin en büyük reklâmını sizlerin yapacağına inanıyorum. Bugün burada hep birlikte oluşumuz ileride akıllarımızda unutulmayacak bir yer edecektir.

Bu muhteşem manzara hiçbir zaman hafızalardan silinmeyecektir. İleride ayrı ayrı yerlerde hizmet verecek siz kıymetli hekim adayı kardeşlerimizi her zaman bu güzel Selçuklu şehrimize bekliyoruz. Sizleri çok seviyoruz. Çalışmalarınızda başarılar diliyoruz. Sağlık ve mutluluklar diliyoruz.” dedi.

Başkan Özmeral’in konuşmasını alkışlarla karşılayan hekim adayları, “Belediye Başkanımız bizi güzel Eğirdir’de misafir etti. Kongremize büyük destek verdi. Bizi Eğirdir’de misafir edeceğini biliyorduk ama bu kadar güzel ağırlanacağımızı tahmin etmiyorduk. Başkanımız bizi en güzel şekilde misafir etti, bizlerle beraber oldu. İlçenin doğal manzarası karşısında büyülendik. Her şey için teşekkür ediyoruz. Başkanımızın sıcak ve samimi davranışlarını hiç unutmayacağız” dediler.

Eğirdir Belediyesi tarafından geleceğin hekim adayları için, Yörük çadırları kuruldu. Kadınların kendi elleriyle açtığı gözlemelerin ikram edildiği Canada’da hekim adaylarına ayrıca su, ayran, elma ve irmik helvası ikramları yapıldı. Hekim adayları Eğirdir Belediyesi’nin hizmet ve ikramlarından dolayı memnuniyetlerini belirttiler.

Öğrenciler, ikramlardan sonra, müzikli eğlence programının yanı sıra, gölde teknelerle gezi turları yaparken, bisiklet kiralayıp Eğirdir’i gezme fırsatı buldular. Eğirdir Belediyesi’nin öğrencilerin Eğirdir’e geliş ve gidişlerinde otobüs desteğini de vermesi Tıp Öğrenci Kongresi’ni tertipleyen komite heyet takdirle karşılandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.