Eğirdir’e Yeni Mesirelik Alan

Tarih, kültür ve tabiat varlıklarıyla zengin Eğirdir’in gizli kalan hazinelerinden biri olan Altınkum Mahallesi sınırlarındaki yarımada ve adacıkların bulunduğu mevkiide yeni bir mesirelik alan gün yüzüne çıkarılıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Nisan 2012 15:29
Eğirdir’e Yeni Mesirelik Alan

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Belediye’ye ait arsaları bir bir ele alarak halkın istifadesine sunulmak üzere çok kişinin hiç bilmediği ve giremediği alanları tesbit edip halk adına mallarına sahip çıkıyor.

 Nafiz Yürekli Tesisleri ile göl arasında bulunan Belediye’ye ait 50 dönüm üzerindeki arsada belediye iş makineleri çalışarak yetişmiş çam ve diğer ağaçların yangından korunması ve halka açık olabilmesi için çevre temizliği ile çeşitli düzenlemeler yapıldı. Çalışmalar sırasında yürüyüş yapanlar ve çalışmaları merak edip yerinde incelemeye gelenler, böyle bir mesirelik alanın ortaya çıkarılmasından duydukları sevinci Başkan Özmeral’e belirttiler.

Temizlenip açılan alanın yakınında falezler, derin sular, küçük adacıklar ve gizli kalmış beyaz çakıl taşlarıyla kaplı kıyılar bulunuyor.
Çalışmaların bizzat başında bulunan Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, “Yıllardır gizli kalmış ve çok kişinin bilmediği, uğramadığı ve giremediği cennetten bir köşe olan bu alan Belediyemize ait olup halkımızın istifadesine sunulacaktır. Bu alanı yeni bir mesirelik alan yapmak için çalışmalarımız başlamıştır. Şimdiki yaptığımız hizmette bile, yürüyüşe çıkanlar, merak edip gezenler gördükleri manzara karşısında hayranlıklarını dile getirmektedirler. Kıyılar, halkımızındır ve halkımız kullanmalıdır. Bu güzel alan, ben inanıyorum ki, sadece Eğirdir için değil, dışarıdan gelecek misafir ve turistler için de vazgeçilmez bir cazibe merkezi olacaktır” dedi.

Yeni açılan alanla Eğirdir’de yeni ve çok değişik manzaralar ortaya çıkarılmış oldu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.