Eğirdir'in Yaşam Kalitesi Artacak

Eğirdir'in Yaşam Kalitesi Artacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Aralık 2015 14:17
Eğirdir'in Yaşam Kalitesi Artacak

Eğirdir'in Kırsal Kalkınma Planı'na ilişkin bilgi veren Kaymakam Abdullah Akdaş, planın 3 stratejik hedefinden bahsetti. Özellikle kırsal turizm ile tarım ve hayvancılığın geliştirilip, iyileştirilmesi konusunun öne çıktığını aktaran Aktaş, yaşam kalitesinin yükseltilmesi adına da eğitim, sağlık ve alt yapı alanında çalışmalar yapılacağını söyledi.

Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, hala üzerinde çalışılan 'Eğirdir'in Kırsal Kalkınma Planı''na ilişkin bilgi verdi. Planın hazırlık aşamasında sektör temsilcileri ile toplantılar gerçekleştirdiklerini belirten Akdaş, "Kırsal Kalkınma Planı'nın 3 stratejik hedefi var. Birincisi, Kırsal turizmin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, ikincisi Tarım ve hayvancılığın geliştirilip iyileştirilmesi, üçüncüsü de yaşam kalitesinin (eğitim, sağlık, altyapı, yollar, çevre vb.) yükseltilmesi” dedi.

Kırsal Kalkınma Planı evrak altyapısının önümüzdeki bahar aylarına kadar tamamlanacağını bildiren Kaymakam Akdaş, taslağın STK’lara, sektör temsilcilerine ve halka yazılı olarak ulaştırılacağını, paylaşılan taslak üzerinde halkın yazılı ve sözlü katkılarının bekleneceğini ve hemen ardından kaynak temini için çalışmalara başlanacağını anlattı.

BARLA'NIN İNANÇ TURİZMİNDEKİ YERİ
Barla’da inanç turizmini geliştirme çabalarının ciddi bir şekilde devam ettiğini belirten Kaymakam Akdaş, “İnanç turizmi derken Barla, geçmişten günümüze bir inanç merkezidir. İslamiyet’ten önceki dönemlerde Antalya Demre’den kalkıp, Pisidia Antiocheia’ya gelenlerin konaklama merkezidir. Barla’da Roma köprüleri, çeşmeler, kilise ve hamamlar yapılmış, Osmanlı döneminde gayrimüslimler ve Müslümanlar ortak kullanım alanlarını kullanmışlardır. Bu yüzden Barla’nın inanç turizmindeki yerini İslamiyet'ten önce ve sonra olarak da düşünmek gerekiyor…” dedi.

Barla’da inanç turizminin geliştirilmesi için önce altyapısının güçlenmesi gerektiğini vurgulayan Akdaş, “halen turizm mekânlarının yeniden tamirat ve tadilatlarını yapıyoruz. Barla’da dört çeşmenin ve dört anıt ağacın restorasyonları tamamlandı. Sokak iyileştirme çalışmaları için kanalizasyon çalışmasının bitmesini bekliyoruz. Bu günlerde tarihi hamamın restorasyon projesi yapılıyor. Barla’nın tanıtımı için 6 ayrı dilde web sitesi hazırlıyoruz. Yine 6 ayrı dilde hazırlanan tanıtım broşürleri 15 güne kadar tamamlanmış olacak. Isparta Milletvekilimiz Sayın Sait Yüce’nin Barla Platformu Başkanı olması ayrıca bir şansımız. Önümüzdeki Mayıs ya da Haziran aylarında İstanbul Feshane’de “Barla Günleri” etkinliğinin yapılması planlanıyor.” dedi.

Eğirdir-Barla karayolunun mutlaka iyileştirilmesi gerektiğini de vurgulayan Kaymakamımız Abdullah Akdaş, “bu yolun iyileştirilmesi konusuna Sayın Valimiz ve Sayın Milletvekillerimiz önem veriyorlar. Eğirdir-Barla yolu İl Özel İdaresi tarafından iyileştirilecek. Ayrıca; Kırsal Kalkınma Planı içerisinde, Barla’da bir çekek yeri yapımı da bulunmakta. Yani gölden de Barla’ya ulaşılabilecek.

Barla’nın içme suyu ve kanalizasyon yapım işleri 3,6 milyon Liraya ihale edildi. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasından sonra sokakların dizaynı için yaklaşık 2 milyon Lira harcanacak…” dedi.

DDY ARAZİSİ
İlçemizin en özel yerlerinden olan İstasyon Mahallesindeki Devlet Demir Yolları arazisinin, statü gereği Özel İdare veya Belediyeye devrinin yapılamadığını bildiren Kaymakam Akdaş, İl Özel İdaresi’nin öncelikle bu araziyi uzun yıllar süreli kiralayabileceğini, kiralama işleminden sonra Kaymakamlık ya da Belediyeye tahsis edebileceğini ve bu arazideki yapıların aslını bozmadan restore edilip, halkın kullanımına açılabileceğini belirtti.

EĞİRDİR KALESİ VE ADA YOLU
Tarihi Eğirdir Kalesi’nin restorasyonu için, İl Özel İdaresinde biriken, Kültür Varlıkları Katkı Payı’ndan Belediyeye öncelikle 200 bin TL. aktarıldığını dile getiren Kaymakamımız, restorasyon için gerekli paranın devamının geleceğini söyledi.

Eğirdir-Yeşilada yolunun iyileştirilmesi kapsamında bir projenin hazırlanmakta olduğunu da anlatan Akdaş, “söz konusu yola doğal taş döşenecek. Projenin içerisinde bisiklet ve yürüyüş yolu da bulunuyor.” dedi.

HASTANE
Eğirdir Kemik Eklem Hastalıkları Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi arsasında uygun bir yere, 100 yataklı yeni bir hastane yapılması konusunun, 2016 yılı yatırım programına alınması için öncelikli ve acil olarak teklif edildiğini bildiren Eğirdir Kaymakamı Abdullah Akdaş, hastanenin isminin değiştirilmeyeceğini, yeni hastane binasının yapımının tamamlanmasından sonra depreme dayanıklı olmadığı tespit edilen şu anki binanın yıkılıp yıkılmaması konusunda karar verileceğini belirtti.

DAVRAZ YOLU VE BADEMLİ KÖYÜ
Eğirdir-Davraz kayak Merkezi yolunu yaklaşık 8 Km. daha kısaltan, Eğirdir-Bademli-Davraz yolu yapım işinin yüzde 90 oranında bitirildiğini anlatan Kaymakamımız, yolun bu sene stabilize olarak açılmasının planlandığını, ancak Çobanisa Köyü’nün ticari endişesi nedeniyle yol yapımına ara verildiğini, Çobanisa Köyü’nün ikna edilmesiyle sorunun çözülüp, yolun önümüzdeki bahar aylarında kullanıma açılacağını söyledi.
Bademli Köyü’nün “Ekolojik Köy” projesinin planlama aşamasında olduğunu da vurgulayan Akdaş, projenin gerçekleşmesiyle Bademli Köyü’ne bungalovlar, dinlenme mekanları, ekolojik Pazar gibi ünitelerin kazandırılacağını anlattı.

MEVLEVİHANE GÖZDE MEKAN OLACAK
Tarihi Eğirdir Hamamı yanında bulunan ve şu an harabe şeklinde görünen Mevlevihane’nin restorasyonunun yapılarak ziyarete açılacağını da anlatan Kaymakam Abdullah Akdaş, Belediyeye ait olan bu yerin, 10 yıl süre ile Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne tahsis edildiğini, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasından sonra Mevlevihane’nin Eğirdir’e gelenlerin bir ziyaret mekanı haline geleceğini dile getirdi.

BEDRE KÖYÜ
Eğirdir Bedre Plajında çalışmaların aralıksız sürdürüldüğünü anlatan Akdaş, bölgeye şu an 2 bin 500 zakkum fidanının dikilmekte olduğunu, yol yapımının ve iki binanın onarım işlerinin tamamlandığını, Bedre Plajı ve çevresindeki çalışmalar için yaklaşık 350 bin TL. harcanarak, bölgenin önümüzdeki yaz sezonuna hazırlandığını bildirdi.
Bu alanda, çadır kamp yeri, karavan kamp yeri, aquapark, kafeterya, ahşap restaurant yapılmasının planlandığını da dile getiren Kaymakam Akdaş, “yap-işlet-kira öde” modeliyle, Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılacak ihale ile buranın 10 yıllığına kiraya verileceğini belirtti.

SU SPORLARI MERKEZİ
Eğirdir’de Nafiz Yürekli Koyu’nda, Su Sporları Eğitim Merkezi yapılmasının planlandığını da anlatan çalışkan Kaymakamımız, projenin Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılacağını, proje içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, derslikler, çekek yeri ve dinlenme alanlarının yer alacağını daha sonra projenin gerçekleştirilebilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı’ndan ödenek temin edileceğini bildirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum