Eğitilen Mısırcılar Geri Döndü

Isparta Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından mühürlenen ve 14 günden bu yana kapalı olan mısır pazarı dün sabah saatlerinde tekrar hizmete açıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2012 16:07
Eğitilen Mısırcılar Geri Döndü

Isparta Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından bir süre önce mühürlenerek boşaltılan Kaymakkapı Meydanı’ndaki Mısır Pazarı, işletmecilere uygulanan ceza ve eğitimlerden sonra hijyene uygun satış yapılması şartıyla tekrar hizmete açıldı.
Bundan böyle mısır pazarı esnafı, satış yaparken bone, önlük ve maske kullanacak.

Yaklaşık iki haftadan bu yana tezgahlarından uzak kalan esnaflar, gıda hijyeni konusundaki aldıkları eğitimlerin ardından tekrar işbaşı yapmanın mutluluğunu yaşıyor.
Halk sağlını tehdit ettikleri ve çevreyi kirlettikleri gerekçesiyle, zabıta ekipleri tarafından mühürlenen 8 mısırcı,yapılan yeni düzenlemelerle satışlara başladı.

Konuyla ilgili bilgi aldığımız Zabıta Müdürü İsmail Cemil Aydoğdu, hijyen ve çevre temizliği kuralları ihlalleri gerekçe gösterilerek mühürlenen 8 mısırcının, işletmecilere verilen eğitimlerin ardından tekrar hizmete açıldığı söyledi.

“ZABITA OLARAK GEREKENİ YAPIYORUZ”
Gıda Mühendisleri tarafından iki program dahilinde, yaklaşık bir hafta boyunca mısırcı esnafının eğitime tabi tutulduğunu aktaran Zabıta Müdürü Aydoğdu, “Zabıta olarak, halk sağlığını tehdit eden ve çevre temizliği konusunda gerekli hassasiyeti göstermeyen herkesin karşısındayız. Bu uygulamamız herkese örnek teşkil etti. Toplumsal alanda yapılan bir yanlışı, eğitimler ve çalışmalar sayesinde düzelterek yoluna soktuk” dedi.

“HALKIMIZ DAHA HİJYEN KOŞULLARDA MISIR TÜKETECEK”
Yapılan ihlaller gerekçe gösterilerek, mısırcı esnaflarının her birine 507 TL tutarında para cezası uygulandığını kaydeden Aydoğdu, “Bu esnaflarımız gıda mühendislerinin verdiği eğitimlerden sonra bilgisayar üzerinde uygulamalı olarak bir sınava tabi tutuldular. Her zaman olduğu gibi denetimlerimiz bundan sonra da devam edecek. Aynı durumun tekrar görülmesi halinde bu kez karar mercii İl Encümeni olacaktır. O süreçte gerekirse bu işyerleri süresiz olarak kapatılabilir” diye konuştu.

Şu anda mısırcı esnafının önlük, bone ve maske kullanarak, tüketiciye mısır sattığını dile getiren Aydoğdu, “Halkımız, artık daha sağlıklı koşullarda mısır yiyecek” ifadelerini kullandı.

KULLANILAN MALZEMELERDE TSE GÜVENCESİ ARANIYOR
Öte yandan yapılan eğitimler ve bundan sonra izlenecek olan yolla ilgili görüşlerini aldığımız mısır pazarı esnaflarından Ramazan Eryılmaz ve Şükrü Başpınar, “Gıda mühendisleri tarafından verilen eğitimlerin ardından, halkımıza daha sağlıklı ve hijyen koşullarına uygun şekilde hizmet vereceğiz. Eldiven, bone, maske ve önlük kullanımının yanı sıra kullandığımız malzemelerin tümüde TSE kriterlerine uygunluk garantisi altında. Halkımız, bundan böyle güvenle mısır yiyebilir” dediler.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.