Eğitim Bahane Turizm Şahane

Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi, Isparta’nın koruma ağındaki turizm değerlerini Türkiye’ye tanıtma amacıyla ‘elçi’ modelinde eğitim çalışması başlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2012 17:46
Eğitim Bahane Turizm Şahane

Proje kapsamında ülke genelindeki öğretmen ve öğrenciler tanıtımı yapılacak merkezlerde eğitime tabii tutulacak.

İLK ETAPTA MİLLİ PARKLAR
SDÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü bu eğitim programı sayesinde Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğretmen ve öğrencileri gönüllü turizm elçisi ilan edecek. Bölüm Isparta’da Kızıldağ ve Gölcük Tabiat Parkı gibi koruma altında bulunan doğa değerlerini pilot bölge seçti.

Süleyman Demirel Üniversitesi Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç Dr. Yasin Ünal, Isparta’nın koruma ağındaki turizm değerlerini Türkiye’ye tanıtma amacıyla ‘elçi’ modelinde eğitim çalışması başlattıklarını söyledi. Ünal, projeyle Isparta’nın doğa, kültürel ve tarihi değerlerinin tanıtılmasının amaçlandığını bildirdi.

HEDEF: ORTAK EKOLOJİ VİZYONU
Proje kapsamında ülkemizde bulunan doğa severleri bir araya getireceklerini belirten Ünal, hedeflerinin Isparta’ya ortak bir ekoloji vizyonu oluşturmak olduğunu belirtti. Projenin hedef kitlesinin öncelikle öğretmenler ve öğrenciler olduğuna dikkat çeken Ünal, SDÜ Orman Fakültesi Yaban Hayatı Ekolojisi ve Yönetimi Bölümünün bu eğitim programı sayesinde Türkiye’nin dört bir tarafından gelen öğretmen ve öğrencileri gönüllü turizm elçisi ilan edeceğini bildirdi. Yöredeki ekolojik ve biyolojik öneme sahip korunan alanları ve bu alanlar bazında biyolojik ve ekolojik obje, kavram, doğal olay ve oluşumların tanıtılması, öğretilmesi suretiyle Kızıldağ ve Gölcük Milli parkında bir hafta süreyle eğitim vereceklerini dile getiren Ünal, “Etkinlik sahamızın sahip olduğu habitat zenginliğini, flora ve fauna çeşitliliğini, jeolojik yapısını ve kültürel değerlerini hedef kitleye aktaracağız. Tabiatı doğal bir dershane gibi algılamalarını ve yaban hayvanlarının doğal yaşam ortamlarında görmelerini sağlayacağız” dedi.

MİLLİ PARKLAR, ÜLKEGELECEĞİNE YATIRIM
Projeyle gönüllü çevreciler yetişeceğini anlatan Ünal, proje
hakkında şu bilgileri verdi:
“Projemiz, öğretmenlere ve öğrencilerin çevrelerini tanımaya yardımcı olacak. Doğayı öğrenmeye yönelik ilgi ve istekleri artacak. Hedef kitleye yöremizde bulunan doğal alanların tanınması ve bunlarda yaşayan flora ve fauna türleri hakkında yerinde bilgiler verilecek. Projemiz Isparta’nın sahip olduğu değerleri daha iyi anlatabilmeye ve gösterebilmeye ön ayak olacak. Doğal, kültürel ve tarihi değerleri bir arada bulunduran etkinlik sahalarımızda hedef kitleye Milli Parklar ve diğer korunan alanların, aslında ülke geleceğine yapılan çok önemli yatırımlar olarak görüldüğü uygulamalı olarak anlatılacak” diye konuştu.

SÜRDÜRÜLEBİLİR BİREKOTURİZM BÖLGESİ
Isparta’nın sahip olduğu kültürel, ekolojik, doğal ve tarihsel özellikleri ile sürdürülebilir bir ekoturizm bölgesi olduğunu belirten Ünal, “Isparta Antalya’yı İç Anadolu, Marmara ve Ege’ye Batı Toroslar üzerinden bağlayan bir geçiş bölgesidir. İl sınırları içinde 3 iklim özelliği birlikte yaşanır. Torosların alt kısımları olan Sütçüler civarında Akdeniz İklimi, orta kısımlarında geçiş iklimi, yüksek kesimlerinde ise karasal iklim özellikleri yaşanır. Bu iklim zenginliği yörenin ekolojik, biyolojik, kültürel, toplumsal ve ekonomik koşullarını belirleyen temel unsurdur. Aynı zamanda ülkemizin en büyük doğal gölleri olan Eğirdir ve Beyşehir Gölleri il sınırları içinde yer almaktadır. İl sınırları içinde; Kızıldağ, Beyşehir Gölü, Kovada Gölü, Çamdağ, Gölcük ve Yazılı Kanyon olmak üzere 6 korunan alanı bulunan illerdendir” diye konuştu.

KELEBEKLERİN GÖÇ YOLU
Göçmen kuşların ve kelebeklerin göç yollarının Isparta’dan geçtiğine değinen Ünal, ilin zenginliklerini daha iyi tanıtılması halinde ekoturizmin

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.