Eğitim Denince Akan Sular Durur

Eğitim Denince Akan Sular Durur

Yayınlanma:
Eğitim Denince  Akan Sular Durur

Gülistan İlkokulu Müdürü Ali Süleyman Tosun ve Okul Aile Birliği Başkanı Fatime Yunusoğlu, Belediye Başkanı Günaydın’ı makamında ziyaret ederek, okullarının çevre düzeni başta olmak üzere gerçekleştirilen çalışmalardan dolayı teşekkür plaketi verdi. 

Okullarının 1974 yılında yapıldığını dile getiren Gülistan İlkokulu Müdürü Ali Süleyman Tosun, okulun Isparta Belediyesi tarafından yapıldığını ve bunun da kendileri için ayrı bir övünç kaynağı olduğunu dile getirdi. Tosun, “Başta belediye başkanımız olmak üzere okulumuz belediyemizin çok büyük hizmetlerine nail olmuştur, bundan gurur duyuyorum. Sayın başkanımız her zaman yanımızda olmuştur. Başkanımıza günümüz anısına bir teşekkür plaketi sunuyoruz. Okulumuz küçük ve eski bir okul ancak personeliyle, öğretmenleriyle başarılı bir okul. Mutluyuz, kendi yağıyla kavrulan, belediyemizin sıcak ilgisine mazhar olan bir okul olmaktan dolayı onur duyuyorum. Okulumuzun bahçe tanzimini belediyemiz yaptı. Duvarlarını yaptılar, daha fazlasını yaptılar. Bundan dolayı da kendilerine teşekkür ediyorum” dedi. 

Kısa bir süre önce okulun eksikliklerini aktardıklarını dile getiren Okul Aile Birliği Başkanı Fatime Yunusoğlu da, “Belediyemiz ekipleri gelerek dört gün boyunca okulumuzda çalıştılar, kaldırım taşlarını, kilit parkelerini, çevre tanzimini gerçekleştirdiler. Bundan dolayı başkanımıza teşekkür ziyaretinde bulunmak istedik. Başkanımızın çalışmalarının daim olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu. 

Ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getiren Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, görev süreci boyunca eğitime her zaman destek olduklarını ve eğitim denince akan suların kendisi için durduğunu belirtti. Başkan Günaydın, “Isparta Belediyemiz eğitim noktasında hizmetkarlığı seviyor. Eğitim denince başka olaylara giriyoruz. Oğuzata’yı açtık. Yine üniversite öğrencilerimizin final sınavları için çalışma kampı oluşturduk. Sınavlarında başarılı olmalarını istedik. Bizim derdimiz eğitim, eğitim, eğitim. Severek bütün okullarımıza yardımcı oluyoruz. Bu arada da yeni imar alanlarımızda, 1200 dönümlük Çünür Yenişehir, 1800 dönümlük Yenişehir ve yine yeni imara açılan fuar alanı bölgemizde son derece büyük, kapsamlı, ileriye yönelik kampus kurulacak şekilde eğitim alanlarını oluşturduk. Eğitime hazırlık yaptık. Bunlar hiçbir zaman devletimize, valiliğimize, milli eğitimimize yük olmadan devredilecek. İlk belediye başkanlığım dönemi, 1999’da tek hamlede 16 arsamızı milli eğitime vermiştik. Şimdi o zaman verdiğimiz arsaların çok daha fazlasını hazır hale getirdik. Sadece tek bir alan 50 dönümden oluşuyor. 1999’da verdiğimiz okul arsalarıyla şu anda Isparta’da okul seviyesi, eğitim seviyesinin yüksek olmasının temeli oradan başlıyor. Eğitimi önemli bulan, seven ve başarılı olmasını isteyen belediye başkanlarından birisi olduğumu ifade ediyorum. Yaşanabilir şehir hiçbir zaman boş yere olmaz, tabanı vardı. Altyapılarına kadar inerek şehrimizi birinci yaptık. Bundan sonrada eğitim için istenilmeden arazilerini hazır hale getirdik. Şu anda okul yapımlarına başlanabilir hale geldi. Bu çalışmaların hayırlı olmasını diliyorum. Bu küçük hizmetlerinde Gülistan İlkokulumuza da hayırlı olmasını diliyorum. Ziyaretlerinden dolayı okul müdürümüze ve okul aile birliği başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum” görüşlerinde bulundu. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum