Eğitim İş’li Kadınlar Kahvaltıda Buluştu

Eğitim İş’li Kadınlar Kahvaltıda Buluştu

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2018 09:09
Eğitim İş’li Kadınlar Kahvaltıda Buluştu

Eğitim İş Isparta Şube Başkanlığı tarafından düzenlenen kahvaltıda sendikanın kadın üyeleri bir araya geldi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinliğinde kadın sorunlarına dikkat çekildi.


Eğitim İş Isparta Şubesi kadın üyeleri dün kahvaltıda bir araya geldi. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen programda kadınlar hem doyasıya sohbet etti, hem de eğitimci gözüyle kadın hakları ve kadın sorunları masaya yatırıldı.

Eğitim İş Isparta Şube Başkanı Baki Tok, yaptığı açıklamada; “Kadın üyelerimizle bir araya geldik. Anayasamızın 10. maddesi ‘kadın-erkek eşit haklara sahip’ der. Bunu korumak hükümetlere bırakır. Hükümet bu hakları korumakla yükümlüdür. Gerçek bir demokrasi kadın erkek eşitliğinden geçer. Her türlü şiddetin ortadan kalktığı, kadın cinayetlerinin son bulduğu, çocuk yaşta evliliklerin ve istismarların olmadığı bir dünya için mücadele ediyoruz ve bu mücadele devam edecek. Üyelerinin yüzde 57’sini kadınların oluşturduğu Eğitim İş Sendikası olarak yer yüzüne barışı, çağdaşlığı, inceliği ve güzelliği kadınların getireceğine inanıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum