Eğitim İş'ten Anlamlı Etkinlik

Eğitim İş'ten Anlamlı Etkinlik

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Kasım 2019 17:04
Eğitim İş'ten Anlamlı Etkinlik

Eğitim – İş Sendikası Isparta Şubesi, emekliye ayrılan sendika üyesi öğretmenleri kahvaltıda buluşturdu. Emekli öğretmenlere eğitim camiasına ve sendikaya katkıları için plaket takdim edildi.

Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim – İş) Isparta Şubesi, emekliye ayrılan üyelerini unutmadı. Kocatepe Kahve evinde gerçekleştirilen kahvaltılı etkinlikte, emekli öğretmenlere eğitim camiasına ve Eğitim – İş’e katkılarından dolayı plaket takdim edildi.

Etkinlikte konuşan Eğitim – İş Isparta Şube Başkanı Baki Tok, geçen yıllarda 3600 ek gösterge konusunda öğretmenlerin beklenti içinde olduklarını anımsatarak, “Biz bu işin takipçisi olmaya, 3600 konusundaki kararlı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. Bu sene il genelinde 18 arkadaşımız emekli oldu. Arkadaşımızın hepsi buraya gelemedi. Mazereti olan arkadaşlarımız var. Aramızda olan, olamayan tüm arkadaşlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarı, sağlık ve mutluluklar diliyorum” dedi.

“BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ”
Eğitim – İş dışındaki sendikaların kan kaybettiğini savunan TOK, “Yetkili sendika da dâhil olmak üzere üye yitirirken biz her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. Bu da bizim durduğumuz yerin ne kadar doğru ve isabetli olduğunun bir göstergesi ve kanıtıdır. Öğretmenler odasına gidiyoruz. Birçok öğretmen arkadaşımız herhangi bir sendikaya üye olmadığı halde diyor ki, ‘gönlümüz sizinle.’ Biz de diyoruz ki, ‘gönlünüz yine bizimle olsun ama siz de bizimle olun’ diyoruz. Ama kimisi değişik sebeplerle, kimisi de o cesareti gösteremediği için üye olmuyor. Yürekleri bizimle beraber atıyor ama üyelik konusunda biz de çok ısrarcı olamıyoruz” ifadelerini kullandı.



“TORUNLARINIZA ANLATACAKSINIZ”
Türk siyasi tarihinin farklı kesitlerinden örnekler veren TOK, şöyle devam etti: “Cumhuriyet’in öğretmenleri olarak Cumhuriyet’e karşı bir görevimiz ve sorumluluğumuz var. Cumhuriyet’in kazanımlarını korumaya, genç nesillere Atatürk’ü, Cumhuriyet’in temel değerlerini anlatmaya devam edeceğiz. Ben Cumhuriyet’le doğdum, Cumhuriyet’le ölmek istiyorum. Bugüne kadar demokrasi ve Cumhuriyet mücadelesinde Eğitim – İş’in onurlu emek mücadelesine verdiğiniz katkılardan dolayı sonsuz teşekkür ediyorum. Ama mücadele devam ediyor. Milli Eğitim’den emekli olabilirsiniz, öğretmenlik mesleğinizden kendinizce emekli saysanız bile bundan sonra da Atatürk’ü, Cumhuriyet’i anlatmaya devam edeceğiz. Şimdiye kadar çocuklara, gençlere anlattınız. Bundan sonra da torunlarınıza anlatacaksınız.”

Konuşmanın ardından emekli öğretmenler tek tek sahneye çağrılarak, plaketleri takdim edildi. Emeklilere Plaketlerini Eğitim iş kurucu Genel Başkanı Dr.Niyazi Altunya, Birleşik Kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet BALIK, ilk Eğitim İş Isparta Şube Başkanı Şükrü AKTÜRK ve Eğitim İş Isparta Şube Başkanı Baki TOK Takdim etti.


HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum