Eğitim İş'ten Sert Tepki: Haber Değil Provokasyon!

Bir internet sitesinde “Lisede Eğitim-İş Terörü” başlığıyla yayınlanan ve Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde başörtüsü düşmanlığı ve ayrımcılık yapıldığını iddia eden habere Eğitim İş’ten tepki gecikmedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 20 Haziran 2014 15:03
Eğitim İş'ten Sert Tepki: Haber Değil Provokasyon!

Habervaktim isimli bir internet sitesi bugün ilginç bir harbe imza attı.

Isparta Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde Eğitim İş üyesi bir öğretmenin başörtüsü düşmanlığı yaptığı, Başbakan Erdoğan’ın bazı ders kitaplarındaki eğitim yılı kutlama mesajlarının yırtılıp okul tuvaletine atıldığı, okulda İngilizce öğretmenin AKP’ye oy verenlere hakaret ettiği ve bu yüzden okulda öğretmenler arasında kavga çıktığı gibi bir takım iddiaların dillendirildiği haber sert bir dille yalanlandı.

Hbaerin tamamen asılsız ve hayal ürünü olduğunu kaydeden Eğitim İş Isparta Şube Başkanı Levent Çakan, “Öncelikle haberde lanse edilen öğretmen Eğitim İş üyesi değil. Haber tamamen balon. Biz konuyla ilgili Genel Merkez hukuk büromuzla da iletişime geçtik ve hukuki yollara başvuracağız” dedi.

Söz konusu haber sitesi ve gazetenin bir süredir Eğitim İş sendikasını hedef alan yayınlara imza attığının altını çizen Çakan, “Haberde de sisnsi bir üslup kullanılmış. Eğitim İş ile terörü bağdaştırma gayreti dikkat çekici. Ama Eğitim İş demokratik ve laik bir sendika. Özünde de yapılan şey bir haberden ziyade provokasyon. Bu provokasyonu yapanlarla da yasal yollardan hesaplaşacağız” ifadelerini kullandı.

İŞTE O HABER
O haber sitesinin “özel haber” spotuyla okuyucularına aktardığı haber şu şekilde;

Isparta Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi’nde gerici Kemalistlerin faaliyetlerini iyice artırdıkları iddia ediliyor. Okuldan alınan bilgilere göre Eğitim İş üyesi öğretmenler Sözcü Gazetesi’nin provokatif ve saldırgan haber kupürlerini okul panosuna asarak okulda başörtüsü düşmanlığı ve ayrımcılık yapıyorlar.

“BUNLAR GİBİ OLMAYIN, ÇAĞDAŞ OLUN!”
Eğitim İş üyesi L.S. adlı öğretmenin başörtülü öğrencileri panoların önüne götürüp Sözcü’nün yayınladığı çarşaflı hanımların fotoğraflarını göstererek, “Bunlar gibi olmayın, çağdaş olun!” gibi telkinlerde bulunduğu öğrenildi. Kemalist kadronun psikolojik baskıları sebebiyle birçok öğrencinin, başörtüleriyle geldikleri okul kapısında başlarını açmak zorunda kaldıkları belirtiliyor.

OKUL YÖNETİMİ KORKUYOR MU?
Panodan haberi olan bir öğretmenin duruma müdahale etmesi ile konu okul yönetimine intikal etti. Panodan kupürleri yırtıp atan öğretmen, Okul Müdürü’nün makamına giderek işlem başlatılması talebinde bulundu. Ancak okul yönetiminin konuyla ilgili bir girişimde bulunmadığı ileri sürüldü.

BAŞBAKAN’IN KUTLAMA MESAJI TUVALETE ATILDI!
Okulda yaşananlar bu olayla da sınırlı değil. Yine aynı hazımsız çevrenin sene başında devletin dağıttığı okul kitaplarının önsözünde bulunan Başbakan Erdoğan’ın eğitim yılını kutlayan mesajını da yırtarak tuvalete attıkları öne sürüldü. Başbakan’ın öğrencilere kutlama ve başarı dileklerini içeren bu mesajın, bu sene öğrencilere ulaşmadığı belirtilirken, bu olayla ilgili olarak da bir inceleme veya soruşturma açılmadığı bildirildi. Konunun bazı duyarlı öğretmenlere intikal ettirilmesi üzerine hazımsızlar, tuvalete attıkları bu sayfaları apar topar toparlayarak yok etmişler.

ÖĞRETMENLER ODASINDA KÜFÜR VE SİYASİ KAVGA!
İddiaya göre okulda yaşanan bir diğer gerilim sahnesi de öğretmenler odasında yaşandı. İngilizce öğretmeninin AK Parti ve Başbakana sövmesi ve “Bunlara oy verenler şerefsizdir” demesi üzerine bir başka öğretmen, “Ben oy verdim, sen ne demek istiyorsun?” tepkisini göstermiş ve öğretmenler birbirlerine girmişler.

KEMALİST ‘ÖĞRETMEN’ SUSMAYI TERCİH ETTİ
Konuyla ilgili görüşlerine başvurmak istediğimiz sözkonusu öğretmen L.S. “Hayır, hayır, telefonda ben bunu söyleyemem” diyerek telefonu yüzümüze kapattı. Olaylara müdahale etmemek ve işlem başlatmamakla suçlanan okul müdürü ise telefonumuzu açmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum