Eğitim Öğretim Müfredat Tartışmalarıyla Başlıyor

Eğitim Öğretim Müfredat Tartışmalarıyla Başlıyor

Yayınlanma:
Eğitim Öğretim Müfredat Tartışmalarıyla Başlıyor

Yeni eğitim-öğretim yılı Milli Eğitim Müfredatı tartışmaları ile başlıyor. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı müfredat muhalif eğitim sendikaları tarafından tepkiyle karşılandı. Eğitim Bir Sen ise değişiklikleri olumlu buldu. 

Eğitim İş: Bu Müfredatı Kabul Etmiyoruz 

“Okullara gönderilen ders kitapları incelendiğinde, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyet tarihi ve onun yaptığı devrimleri birkaç sayfa ile geçiştirmeye çalışan bir müfredatla karşı karşıyayız. Milli olmayan bu müfredatı kabul etmiyoruz”

 

Türk Eğitim Sen: Ne Hazin Bir Tablo 

“Bir okul yaptıran hayırseverin okulun girişine biyografisini yazacak kadar vefa, vatanını işgalden, milletini esaretten kurtarıp hür ve bağımsız bir devlet kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e maalesef çok görülmüştür. Ne hazin bir tablo!” 

 

Eğitim Bir Sen: Olumlu Ancak Yeterli Değil 

“Birçok STK ve eğiticiden velilerden müfredat yenilenirken görüş alındı, bu olumlu ancak yeterli değil. Daha alınması gereken çok yol var.  Birçok öğretim programında kazanım sayısının azaltıldığı görülmüştür.”

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.