Eğitim-Sen’den Sistem Tepkisi

Eğitim Sen İl Temsilcisi Rıfat Gürbüz, 4+4+4 Kanun Tasarısı’na karşı iki günlük iş bırakma eylemi yaptılar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Mart 2012 12:01
Eğitim-Sen’den Sistem Tepkisi

Hükümetin yasakçı ve tehditkar tutumundaki ısrarını sürdürdüğünü belirten Gürbüz, ” Emek ve halk düşmanı yasa tasarılarıyla, baskı ve şiddetle tüm toplumu baskı altına almak isteyenlere karşı “Yılmak yok mücadeleye devam” diyerek dimdik ayaktayız” dedi.

Eğitim Sen İl Temsilcisi Rıfat Gürbüz, 4+4+4 Kanun Tasarısı’na karşı iki günlük iş bırakma eylemi yaptılar. Belediye işhanı önünde düzenlenen eylemde konuşan Eğitim Sen İl Temsilcisi Rıfat Gürbüz, hükümetin yasakçı ve tehditkar tutumundaki ısrarını sürdürdüğünü söyledi. Gürbüz konu ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“4+4+4 olarak bilinen İlköğretim ve Eğitim Kanunu ve 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikalarında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’na karşı tepkilerimizi demokratik-meşru bir biçimde ifade edebilmek için Ankara’da yapacağımız basın açıklaması hukuk dışı bir biçimde engelleniyor. Hükümet en temel haklarımızı kullanmamızı dahi engelleyerek yasakçı ve tehditkar tutumundaki ısrarını sürdürüyor.

Önceki gece saatlerinden başlayarak Türkiye’nin dört bir yanından Ankara’ya gitmeye çalışan emekçiler, çeşitli yöntemlerle engellenmiş ve polisin şiddetine maruz kalmıştır. İçişleri Bakanı’nın yayınladığı genelgeyle iller adeta polis ablukasına alınmıştır. Adana’da 85 arkadaşımız baskıyla, zorla gözaltına alındı. İzmir, Aydın, Antalya,Balıkesir, Manisa, Kocaeli, Bursa, Malatya, Batman, Urfa, Konya, Hatay, Zonguldak, Tokat illerinden arkadaşlarımızın çıkışları engellenmiştir. Çeşitli illerde arkadaşlarımıza biber gazlarıyla müdahale edilmiştir. Anayasal hak olan seyahat etme özgürlüğü, sendikal haklar ve özgürlükler ayaklar altına alınmıştır.

Bunca engellemelere rağmen Ankara’ya ulaşmayı başaran arkadaşlarımız dünden beri Ankara sokaklarında fiili meşru müdafa haklarını kullanarak direnmeye devam ediyorlar…Dün geceyi de Ankara ayazında sabahlayarak geçirdiler…Buradan o arkadaşlarımıza selam olsun diyoruz….
Yaşanan bu gelişmeler, gerek çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren 4+4+4 kademeli eğitim düzenlemesi, gerekse sendikal alana yönelik önemli değişiklikler içeren düzenlemelerle ilgili olarak bugüne kadar yaptığımız itirazların gücünü göstermektedir. Hükümetin telaşı ve korkusunun nedeni, haklı mücadelemizin gücünden gelmektedir.

Keyfi kararlarla, genelgelerle temel hak ve özgürlüklerimizin engellenmesi, kent meydanlarının polis ablukasına alınması, AKP’nin nasıl bir yönetim zihniyetine sahip olduğunu bir kez daha göstermiştir. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini doğrudan ilgilendiren konularda yasal ve meşru haklarımızı kullanmamızın, söz söylememizin engellendiği koşullarda demokrasiden, insan haklarından bahsetmek mümkün değildir.

Hükümetin büyük baskı ve gözaltı düzenine karşı, onurlu ve kararlı duruşumuzdan bir an olsun vazgeçmeyeceğiz. İçişleri Bakanlığı’nın açıkça suç işlemesine, baskı, yasak ve engellemelere rağmen meşru ve demokratik hakkımızı kullanacağız. “Durmak yok yola devam” diyerek, emek ve halk düşmanı yasa tasarılarıyla, baskı ve şiddetle tüm toplumu baskı altına almak isteyenlere karşı “Yılmak yok mücadeleye devam” diyerek dimdik ayaktayız.

Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğinden kaygı duyan herkesi, AKP’nin giderek artan zulmü karşısında omuz omuza olmaya, sesimize ses katmaya çağırıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.