Eğitimde Hedeflerimiz Büyük!

Eğitimde Hedeflerimiz Büyük!

Yayınlanma:
Eğitimde Hedeflerimiz Büyük!

2017 – 2018 Eğitim - Öğretim yılının ilk yarısı sona erdi. İl genelinde 430 okulda 6 bin 5 Öğretmen ve 80 bin 445 Öğrenci dünden itibaren 15 gün sürecek sömestr tatiline çıktı. Vali Günaydın, katıldığı karne töreninde eğitime dair büyük hedeflerden söz etti. 

2017 – 2018 Eğitim ve Öğretim yılı 1. Kanaat döneminin sona ermesi nedeniyle dün saat 11.00’de Karaağaç Mahallesindeki Zehra Ulusoy İlkokulunda karne dağıtım töreni düzendi. Törene Vali Şehmus Günaydın, Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker, diğer protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, Milli Eğitim çalışanları, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

ÖĞRENCİLER 

KARNELERİNİ ALDI 

Bu yılki karne töreni diğer törenlerden farklı yapıldı ve törende ilk olarak karne dağıtımı gerçekleştirildi. Okulun bir sınıfına giren Vali Günaydın ve törene katılan diğer davetliler, hem öğrencilerle sohbet ettiler hem karnelerini dağıttılar. 

VALİ GÜNAYDIN; “GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN BİZE GÖSTERDİĞİ HEDEFİN ÜZERİNE ÇIKMAK İSTİYORUZ” 

Karne dağıtımının ardından gazetecilere konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan Vali Şehmus Günaydın, konuşmasında; “2017-2018 eğitim öğretim yılının birinci yarısında emek veren, katkı veren, destek veren tüm öğretmen arkadaşlarımız ile velilerimize teşekkür ediyorum. Çocuklarımız, gençlerimiz bizim geleceğimizin teminatı. Onları geleceğe hazırlamanın en iyi yolu da eğitimden geçiyor. Valilik olarak eğitime yaklaşımımızı, katkımızı, desteğimizi basınımızla paylaşıyoruz. Yapılan çalışmaların, yapılan yeni düzenlemelerin tamamının amacı çocuklarımızın çok iyi bir eğitime kavuşması. Çünkü ülkemizin ve milletimizin geleceği için bu çocuklarımızı iyi eğitmemiz lazım. Dünyada muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkmak istiyorsak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği bu hedefin üzerine çıkmak istiyorsak mutlaka çocuklarımızı ve gençlerimizi her alanda çok iyi eğitmeliyiz, yetiştirmeliyiz. 

“EĞİTİME KATKIMIZ 

ARTARAK DEVAM EDECEK” 

Zaten bunun sonuçlarını da görüyoruz. Son yıllarda bütçeden eğitime ayrılan payların artmasıyla beraber, eğitimdeki kalitenin artmasıyla beraber, ülkemizdeki ekonomik gelişmenin de dünyada işte ihracatımızın artması, çok iyi noktalara gelmemiz hep eğitime yapılan yatırım sayesinde oluyor. Eğitime yapılan yatırım daha da artarak devam edecek. İl Özel İdaresi ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın genel bütçesinden olmak üzere eğitim alanına çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Okullarımızın fiziki kalitelerini çok iyi noktalara getiriyoruz. Çocuklarımızın evlerine yakın okullarda eğitimlerine devam edebilmeleri için yeni okullar inşa ediyoruz.  Bunlar hep çocuklarımız ve geleceğimiz için. Bu katkıları sunan herkese teşekkür ediyorum. İkinci dönemin de hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Eğitime olan desteğimizi ve katkımızı hiçbir zaman azaltmadan sürekli artırarak devam ettireceğiz. Bundan herkes müsterih olsun. Her şey çocuklarımız ve geleceğimiz için” dedi. 

ÇÖKER; “İKİNCİ KANAAT 

DÖNEMİ DE SAĞLIKLI GEÇSİN” 

Milli Eğitim Müdürü Şahan Çöker de konu hakkında yaptığı açıklamada; “Bütün amacımız sağlıklı bir şekilde yılı tamamlamak dönemi tamamlamak için gayret ediyoruz. Her gün iyi güzel, sağlıklı, başarılı geçsin bunun hesabını yapıyoruz.  Bugün Isparta’da 430 Okul, 80 bin 445 Öğrenci ve 6 bin 005 Öğretmenimiz birinci dönemi yoğun bir çalışmanın ardından tamamlamış tatile girmişlerdir. Bugün karneler alındı. Çocuklarımız çalışmalarının sonucunu bugün görecekler. Bazı öğrencilerimiz hoşa gitmeyen notları olacak. Ama üzüntü duymaya gerek yok. Bu yarıyıl tatilinin amacı nefes alma, muhasebe yapma amaç budur. Hepimiz muhasebe yaparsak ikinci dönem daha güzel sonuçlar almamız mümkündür. Sevgili gençler eksikliklerimizi giderin. Son olarak da velilere seslenmek istiyorum çocuğunuzun karnesinde beklemediğiniz notlar olabilir biz anne baba olarak çocuklarımızın sadece sevinçlerini değil üzüntülerinde de yanında olacağız. Önemli olan çocuklarımızın sağlıklı olması ve sizlerle güzel ilişki kurmasıdır. Unutmayın hiçbir karne çocuğunuzdan daha değerli olamaz”  dedi.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.