Eğitimde Tabletli Dönem

FATİH Projesi kapsamında pilot iller arasında yer alan Isparta’da 531 tablet dün öğrenci ve öğretmenlere dağıtıldı. Tablet dağıtım töreninde konuşan Vali Oğuz, ‘Sosyal adalet’ vurgusu yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2013 12:45
Eğitimde Tabletli Dönem

Fatih Projesi kapsamında pilot iller arasında yer alan Isparta’da dün tablet heyecanı vardı. Proje kapsamında ŞAİK Anadolu Lisesi, Isparta Anadolu Lisesi ve Merkez Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine 531 tane tablet bilgisayar dağıtıldı.

ŞAİK Anadolu Lisesi’nde yapılan törende konuşan Isparta Valisi Memduh Oğuz, “Bugün mütevazı bir salonda, çok önemli bir konuyu görüşüyoruz. Bu yaptığımız iş ne kadar önemli bir iş ilerleyen yıllarda daha güzel anlayacağız. Bugün heyecan verici bir gün” dedi.

Vali Oğuz, açlıkların en kötüsünün bilgi açlığı olduğunu dile getirerek, bilişim çağında bilgiye ulaşmanın artık daha kolay ve daha hızlı olduğunu ifade ederek, bilginin önemine vurgu yaptı.

Vali Oğuz, “Devletimizin getirdiği şu sosyal adalete bakar mısınız? Zengin fakir demeden, köy kent demeden herkese tablet bilgisayarlar dağıtıyor. Bu ne denli önemli bir konu görüyorsunuz” diye konuştu.

Tablet dağıtım töreninde öğrencilere seslenen Vali Memduh Oğuz, “Vaktinizi boşa geçirmeyin. İnsan bir küp gibi, o küp bilgiyle dolmalı, taşmalı. Elinizdeki fırsatları, avantajları iyi kullanırsanız iyi olur. Ama unutmayın ki, tehlike de parmaklarınızın ucunda” şeklinde konuştu.
Programda ŞAİK Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Topçu ve FATİH Projesi İl Koordinatörü Ömer Dinç’te kısa birer konuşma yaparak projenin önemine işaret ettiler.

İl Milli Eğitim Müdürü Muhammet Öztürk, “FATİH Projesi Bilişim Teknolojileri Destekli öğretimin gerçekleştirilmesi amacıyla 2012 yılında başlatılmış, 2013 yılında Ortaöğretim Kurumları, 2014 yılında da Temel Eğitim Kurumları olmak üzere tamamlanması planlanmıştır. Bu kapsamda ilimiz genelinde 38 Ortaöğretim kurumu belirlenmiş, tamamına etkileşimli tahta (686 adet) kurulmuştur. Bunlardan pilot olarak seçilen 3 okulumuzun öğretmen ve 9. sınıf öğrencilerine ait tablet bilgisayarlar teslim alınmıştır” dedi.

Proje kapsamında ŞAİK Anadolu Lisesinde 152 öğrenci 48 öğretmen olmak üzere toplam 200, Isparta Anadolu Lisesi’nde 122 öğrenci 45 öğretmen olmak üzere toplam 167 ve Merkez Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi’nde 115 öğrenci 49 öğretmen olmak üzere toplam 164 ve genel toplamda 531 tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı.

Konuyla ilgili bilgi veren Öztürk, “Proje kapsamındaki okullarımızda görev yapan 820 öğretmenimizden 459 unun eğitimi tamamlanmış, diğerlerinin eğitimlerine devam edilmektedir. Bakanlığımızca derslerde etkin BT. Kullanımını sağlamak için kılavuz kitapların hazırlanması çalışmaları devam etmektedir. BT.nin bilinçli, güvenli,yönetilebilir ve ölçülebilir kullanımımın sağlanması için Bakanlığımızca okullarımıza güvenli internet alt yapısı kurulum çalışmaları sürdürülmektedir. Tablet bilgisayar dağıtımı yapılan 3 pilot okulumuzun alt yapısı tamamlanmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum