Eğitime 1 Milyon Lira Bağış

Hayırsever işadamı Fevzi Erinç, Sütçüler ilçesine okul yapımı için Isparta Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 1 milyon lira bağışta bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Mayıs 2012 22:19
Eğitime 1 Milyon Lira Bağış

Isparta Valiliği'nde düzenlenen protokol törenine Vali Memduh Oğuz, İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner ve işadamı Fevzi Erinç katıldı.

Törende konuşan Vali Memduh Oğuz, eğitime yapılan yatırımın önemine dikkat çekerek, Sütçüler ilçesinde 50 yıllık okul bulunduğunu, okulun onarımı için 100 bin lira ödenek geldiğini, fakat binanın çok eski olduğu için parayı onarımda harcamak istemediklerini söyledi.

İlçeye yeni bir ilköğretim okulu kazandırmak için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirten Oğuz, "Biz ilçede TOKİ'nin yaptırdığı Çok Programlı Lise'ye Fevzi Erinç'in ismini vereceğiz. Bunun karşılığında da işadamımız ilköğretim okulu yapımı için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 1 milyon lira bağışta bulundu. Eğitime önemli bir katkıda yaptı" dedi.

Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından projelerin hazırlandığını kaydeden Oğuz, "Yapılan 1 milyon lira bağış ve merkezden temin edeceğimiz kaynaklarla Sütçüler'de okul yapımını tamamlayacağız. İlçede eğitime önemli katkıda bulunacağız" diye konuştu.

Oğuz, iş adamı Fevzi Erinç'e eğitime yaptığı katkılar için teşekkür etti.

Hayırsever iş adamı Fevzi Erinç ise, daha önce de eğitim alanında çeşitli yardımlarda bulunduğunu, bunun kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Sütçüler ilçesinde doğduğunu belirten Erinç, "Havasını aldığım, suyunu içtiğim memleketime bugüne kadar pek hizmet edemedim. Nasip bugüneymiş. Allah'ın izniyle memleketime bir vefa borcu olarak bir okul yaptırmak istiyorum. Bu parayı devletime, milletime ve doğup büyüdüğüm topraklarıma hediye ediyorum. Biz devletimize, milletimize çok bağlıyız" dedi.

Konuşmaların ardından protokol, Vali Memduh Oğuz ve iş adamı Fevzi Erinç arasında imzalandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.