Eğridir’de kerevit bereketi

Geçen yıl sezon boyunca 7 bin 300 kilogram kerevit avlayan Eğirdirli balıkçılar, bu yıl av sezonunun bitmesine kısa bir süre kala 30 tonluk kotanın 20 tonunu avladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ekim 2012 13:25
Eğridir’de kerevit bereketi

Eğirdir Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Ali Yaşar Binatlı, beş avlanma bölgesinin bulunduğu Eğirdir Gölü'nde yaklaşık 500 balıkçının olduğunu söyledi. Kerevit avcılığının 1970'li yıllarda oldukça iyi gelir sağladığını anlatan Binatlı, o yıllarda Avrupa'nın yıllık 3 bin 500 ton kerevit ihtiyacının yaklaşık üçte birinin Eğirdir Gölü'nden sağlandığını kaydetti.

Binatlı, 1984 yılında ise mantar hastalığı nedeniyle kerevitin yok olmaya yüz tuttuğunu ifade ederek, yaklaşık 13 yıl boyunca hiç kerevit göremediklerini vurguladı. Binatlı, daha sonra birer ikişer kerevit avlanmaya başlandığını, fakat bu süreçte Avrupa pazarının kaybedildiğini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.