Ehliyet Sınavlarında 'Adabımuaşeret' Dönemi

Ehliyet Sınavlarında 'Adabımuaşeret' Dönemi

Yayınlanma:
Ehliyet Sınavlarında 'Adabımuaşeret' Dönemi

Geçen yıl yönetmelikte değişiklik yapılmasının ardından, bu yıl ehliyet sınavına girecek olanlar ilk kez 'adabımuaşeret' sorularıyla karşılaşacak. Sınavlarda bundan böyle motorla ilgili soru da sorulmayacak.

Isparta Sürücü Kursları Dernek Başkanı Mehmet Emin Çelik, bu yıl ehliyet sınavında ilk defa yer alacak "trafik adabı” sorularının, kolaylığı dolayısıyla sürücü adaylarına sınavda puan açısından avantaj sağlayacağını söyledi. Çelik, geçen yılın aralık ayında yürürlüğe giren Sürücü Kursları Yönetmeliği'ndeki değişikliklerle sürücü kursları direksiyon ve teorik eğitiminde bazı düzenlemelere gidildiğini anımsattı.

Derslere "trafik adabı"nın da eklendiğini belirten Çelik, "Daha önceki yönetmelikte bizim teorik derslerimizin toplam sayısı 32 saatti. Bunun içinde motor dersleri de vardı. Yeni yönetmelikte motorla ilgili sorular çıkarıldı. Onun yerine 4 saatte anlatılacak trafik adabı dersi ilave edilmiş oldu. Kurumlarımız sürücü adaylarına bu dersi anlattılar ve ilk defa 13 Şubat’ta yapılacak ehliyet sınavında sürücülerimiz bu sorulara cevap verecek" dedi.

"ADAP SORULARI AVANTAJ SAĞLAYACAK"
Adaylara, teorik sınavda 50 soru sorulduğunu aktaran Çelik, "Bu sınavda 6 soru trafik adabı konularından çıkacak. Bu 6 sorunun değerlendirilmesi olan 12 puan, adayın lehine olduğunu düşünüyoruz. Çok kolay bir ders olduğu için 12 puanın kursiyer açısından bir avantaj sağlayacağına inanıyoruz" ifadesini kullandı.

Trafik adabı dersinde, adabımuaşeret, sorumluluk, yardımlaşma, hoşgörü, nezaket, saygı ve sabır gibi konu başlıklarının ele alındığını belirten Çelik, ayrıca kurslarda makas atmak, arabada sesli müzik dinlemek, araçtan çöp atmak gibi konuların da işlendiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.