Ehliyet ve Pasaportta Yeni Dönem

Ehliyet ve Pasaportta Yeni Dönem

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Nisan 2018 10:39
Ehliyet ve Pasaportta Yeni Dönem

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Muhsin Demir, bugünden itibaren Pasaport ve Sürücü Belgesi verilme işlemlerinin kendileri tarafından verileceğini belirterek; “Yeşil ve Gri Pasaportlar Kültür Müdürlüğü hizmet binası altından, normal pasaportlar ise Sümerbank caddesindeki Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğümüzden verilecek” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğüne devredildi. Bu kapsamda uygulama ise 2 Nisan 2018 tarihinden itibaren yani bugünden itibaren başlayacak.

Bu konuda gerek İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü hizmet binası altındaki yerlerinde gerekse eski Sümerbank Caddesi üzerindeki Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğünde gerekli alt yapı çalışmalarını yaptıklarını ifade eden İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Muhsin Demir, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Daha önce Emniyet Genel Müdürlüğünce yürütülen Pasaport ve Sürücü Belgeleri hizmetlerine ilişkin iş ve işlemleri, 29 Ekim 2016 tarihli ve 29872 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 676 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Düzenlemeler Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 25 inci maddesi ile 3152 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasının (f) bendine, 26’ncı maddesi ile de 3152 sayılı Kanuna eklenen geçici 11 inci madde gereğince İl Emniyet Müdürlüğünce yürütülen pasaport ve sürücü belgesi hizmetlerine ilişkin iş ve işlemler, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğümüz ile Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğümüzce yürütülecektir.

“KİMLİKLER 2020 SONUNA
KADAR DEĞİŞTİRİLEBİLECEK”
Bu tarihten itibaren Pasaport, Sürücü Belgesi ve T.C. Kimlik Kartı başvuru işlemleri için Genel Müdürlüğümüz tarafından ilimize kurulan 2 terminal masası ile yapılmaya başlanacaktır. Sürücü belgesi değişimi 31 Aralık 2020 tarihine kadar devam edeceğinden vatandaşların bu doğrultuda hareket etmeleri gerekmektedir. 9 Şubat 2017 tarihi itibari ile Kişi Nüfus Kayıt Örneği, 2 Mart 2017 tarihi itibarı ile de yerleşim yeri ve diğer adres belgesinin e-Devlet üzerinden paylaşımı yapılmaya başlanılmıştır. Ayrıca, aile (kişi, eş ve çocuk) ve Nüfus Aile (kişi, eş, çocuk anne ve baba) kayıt örnekleri ve nüfus olaylarının (doğum, evlenme, boşanma, ölüm, kayıt düzeltme, velayet, yer değiştirme, gaiplik, vesayet, tanıma, soybağı) paylaşımın e-Devlet üzerinden yapılması sağlanmıştır.

“BAZI BELGELE E – DEVLET
ÜZERİNDEN ALINABİLİYOR”
E-Devlet üzerinden ise; Nüfus Aile Kayıt Örneği: Kendisi, eşi, çocukları, anne/babası, eski eşi/eşlerine(isteğe bağlı) ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır. Kişi Kayıt Örneği: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır. Aile Kayıt Örneği: Kendisi, eşi, çocuklar var ise eski eş/eşlerine isteğe bağlı olarak ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır. Yerleşim Yeri ve Diğer adres belgesi: Sadece kişinin kendisine ait bilgileri içeren kayıtlardan oluşmaktadır.

“YASAL ZORUNLULUK”
5490 Sayılı Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına ilişkin Yönetmeliğin 151. Maddesinin 4. Fıkrası gereğince, belgeler, e-Devlet kapısı üzerinden alınan belgeler, Nüfus Müdürlüklerinden alınan Resmi Belgeler ile aynı hukuki değere sahip olup, tüm resmi işlemlerde kabul edilmesi yasal zorunluluktur. Bu nedenle, kamu kurum ve kuruluşlarınca vatandaş mağduriyetine ve kağıt israfına sebep olunmaması, iş gücü ve zaman tasarrufu için vatandaşlarımıza duyurmuş oluyoruz” dedi.

“PASAPORT, EHLİYET VE KİMLİKLER
İKİ AYRI NOKTADAN VERİLECEK”
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Muhsin Demir, Pasaport ve Ehliyetlerin bundan böyle Nüfus Müdürlüklerinden verilecek olması noktasında İl Müdürlüğü olarak Isparta’da bir çalışma yaptıklarını ve buna göre; Yeşil ve Gri Pasaportlar Kültür Müdürlüğü hizmet binası altındaki hizmet noktamızdan, umuma mahsus yani normal pasaportlar ise Sümerbank caddesindeki Merkez İlçe Nüfus Müdürlüğümüzden verilecektir” dedi.

“KIYMETLİ EVRAK ÜCRETLERİ ARTIK BANKA,
PTT VE VERGİ DAİRESİNE YATIRILACAK”
İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Muhsin Demir, değerli evrak ücretlerinin tahsisi konusunda da değişikliğe gidildiğini ve daha önce kendileri tarafından alınan kimlik ücretlerinin bundan böyle anlaşmalı bankalar, PTT veya Vergi Dairesine yatırılarak dekontunun kendilerine ibraz edilmesi uygulaması başlatıldığını sözlerine ekledi. Bilindiği gibi, yeni kimlik kartlarının çıkartılması için vatandaşlardan 18 lira 50 kuruş ücret alınıyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.