Ehliyetine El Konmuştu Mahkemeye Gitti Ve...

Ehliyetine El Konmuştu Mahkemeye Gitti Ve...

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Mart 2016 12:09
Ehliyetine El Konmuştu Mahkemeye Gitti Ve...

Trafikte artan kontrol çalışmalarına paralel bir şekilde artış gösteren cezalar zaman zaman mahkemelerden dönüyor.

Isparta'da da 2 yıl ehliyetine el koyma ve idari para cezası Sulh Ceza Mahkemesi'nde bozuldu. Mahkeme, trafik polisleri tarafından düzenlenen tutanak usulsüz bulundu.

Akdeniz muhabirinin edindiği bilgiye göre, sürücü M.K trafikte seyir halinde iken trafik polisleri tarafından durduruldu. Alkol testi için davet edilen sürücünün alkolmetreye ilk ve ikinci üflemesinde alkollü olduğuna dair bir rapor alınamadı. Sürücü M.K, trafik polislerinin 'cihaz arıza yaptı, tekrar üfleyin' isteğini yerine getirmeyince 2 yıl süreyle ehliyete el konulması ve 2000 TL'lik idari para cezasını kapsayan trafik tutanağı düzenlendi. Tutanak sürücüye verildikten sonra ehliyetine el konuldu.

Ancak haksızlığa uğradığına inanan sürücü M.K, 45 dakika içerisinde özel bir hastanenin acil servisine başvurarak alkol ölçümü yapılmasını talep etti. Yapılan ölçümde 0.34 promil ile yasal sınır içerisinde alkol oranına rastlandığını belirtir rapor düzenlendi.

Sürücü M.K, bu raporla birlikte mahkemeye başvurdu. Uyuşmazlık Mahkemesi'nin yetkilendirdiği Isparta Sulh Ceza Hakimliği, sürücünün hastaneden aldığı ve yasal sınır değerler içerisinde olan alkol testi sonuç raporu doğrultusunda trafik polisleri tarafından düzenlenen tutanağın iptaline karar verdi. Mahkeme, sürücünün ehliyetinin geri verilmesini ve 2000 TL'lik idari para cezasının iptalini istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.