Ek Kontenjanla Yerleşen Öğrenciler İçin Yurt Başvuruları Başladı

Ek kontenjan ve özel yetenek sınavı ile yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler ile sağlık lisans tamamlama öğrencileri ve yüksek lisans/doktora öğrencileri için yurt başvuruları başladı. Başvurular 8 Ekim’e kadar devam edecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2017 11:45
Ek Kontenjanla Yerleşen Öğrenciler İçin Yurt Başvuruları Başladı

ÖSYM’nin sonuç açıklama ve YÖK’ün kesin kayıt tarihlerine göre belirlenen ek kontenjan, yatay, dikey geçiş vb. öğrenciler için KYK yurtlarına başvurular bu yıl 3 Ekim – 8 Ekim tarihleri arasında alınacak.

30 Haziran  tarihinden sonra yatay/dikey geçiş yapan, ek kontenjan ve özel yetenek sınavı ile bir yükseköğrenim programına yerleşen öğrenciler ile sağlık lisans tamamlama öğrencileri ve yüksek lisans/doktora öğrencilerinin yurt başvuruları yine e-Devlet üzerinden alınacak. Başvurular 8 Ekim saat 23.59’a kadar yapılabilecek.

Öğrenim bilgilerinin YÖK bilgi siteminden alınması sebebiyle öğrencilerin e-Devlet’te yer alan öğrenim bilgilerinin doğru ve eksiksiz olması gerekiyor. Okul/bölüm bilgilerinde yanlışlık olan öğrencilerin üniversitenin öğrenci işleriyle görüşerek bilgilerini düzelttirmeleri gerekiyor.  Ülkemize kendi imkânları ile gelen yabancı uyruklu öğrencilerin yurt başvuruları önümüzdeki günlerde http://yurtkur.gsb.gov.tr/ adresi üzerinden alınacak. 

Başvuru sırasında yaşanabilecek sorunlarla ilgili KYK’nın Kurumsal İletişim Merkezi 444 1961 ya da resmi Twitter destek hesabı KYK_DESTEK, haftanın yedi günü 24 saat hizmet veriyor. Yurt için başvuran öğrencilerin beyanlarının doğruluğu, KYK tarafından 11 farklı kamu kurum ve kuruluşu nezdinde araştırılacak olup başvuru sonuçları ilerleyen günlerde kurumsal internet adresinden ve kurumsal sosyal medya hesaplarından duyurulacak

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.