Ek Yerleştirme Tarihleri Belli Oldu

Ek Yerleştirme Tarihleri Belli Oldu

Yayınlanma:
Ek Yerleştirme Tarihleri Belli Oldu

Yükseköğretim Kurulu, 2015-ÖSYM Ek Yerleştirme başvuru ve kayıt tarihlerini açıkladı.

YÖK'ten yapılan açıklamada şöyle denildi: "2015-2016 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan ve yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan yükseköğretim programlarının kontenjanlarına, 2015-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacaktır.

Adaylar, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini 17-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapacaktır. Ek yerleştirme neticesinde bir yükseköğretim programına yerleşen adayların kayıtları ise 31 Ağustos - 04 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacaktır."

KYK BAŞVURULARI DÜN BAŞLADI
Kredi Yurtlar Kurumu'ndan (KYK) yapılan açıklamaya göre üniversiteyi kazanan öğrenciler yurt müracaatlarını yapabilecekler. KYK, yurt müracaatları www.kyk.gov.tr adresinden yapılacak ve bir hafta devam edecek. Üniversite öğrencileri 17 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 23.59'a kadar internet üzerinden müracaatlarını gerçekleştirebilecekler. Öğrencilerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları için belirtilen tarihler arasında www.kyk.gov.tr internet sitesinden yurt müracaatlarını kendilerinden istenilen bilgiler ışığında yapmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.