Ekim 2016'da Bitecek

AKFEN Holding Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu üyesi İrfan Erciyas, 285 milyon dolar yatırımlı Şehir Hastanesi inşaatını Ekim 2016’da bitirmeyi planladıklarını açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Aralık 2014 11:42
Ekim 2016'da Bitecek

Yap-işlet-kirala sistemi ile kamu-özel işbirliğiyle yapılan Isparta Şehir Hastanesi’nde süreç devam ediyor. Temeli Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından atılan ancak resmi prosedürlerden dolayı inşaata geç başlanan Şehir Hastanesi için sevindirici haber AKFEN Holding Murahhas Azası ve Yönetim Kurulu üyesi İrfan Erciyas’dan geldi. Şu anda tüm güçleriyle hastanenin bitirilmesi için çalıştıklarını bildiren Erciyas, projenin Ekim 2016’da biteceğini açıkladı.

MART-NİSAN’DA BETON KISMI BAŞLAYACAK
Yaklaşık 285 milyon Dolar’a mâl olacak hastaneyi 25 yıl boyunca işleteceklerini ve daha sonra devlete devredeceklerini ifade eden Erciyas, “İnşaat süreci tam başlamadı. Daha başlangıcındayız. Kış aylarına girdiğimiz için mobilizasyon ve zemin hazırlığı gibi çalışmalarımızı yürütüyoruz. Mart, Nisan gibi beton yapı için başlanacak. Yatırım dönemi 24 ay olarak belirtilse de biz Ekim 2016’da yatırımı tamamlamayı düşünüyoruz” dedi.

5 YILDIZLI OTEL KONFORUNDA OLACAK
Öte yandan hastaneni fiziki yapısıyla ilgili de somut bilgiler aktaran Erciyas, “Burası 755 yataklı bir hastane. 450 yatağı genel hastane için 305 yatak da doğum ve çocuk kısmı için düzenlendi. Modern bir sistem olacak. Klasik devlet hastanelerindeki gibi koğuş sistemi olmayacak. 5 yıldızlı otel konforunda bir hastane olacak. 200 bin m2 kapalı alan var. Bunun 140 bin m2’si tamamen hastane ve diğer hizmetler, 60 bin m2’de kapalı otopark olacak. Otopark 2200 araç kapasiteli olacak. 204 poliklinikli bir hastane olacak. Sağlık personeli dışında bizim bünyemizde 900 personel çalışacak. Şuan hastanelerde ne kadar personel çalışıyor bilmiyorum ama bizim istihdam sayımız 900 civarında olacak” diye konuştu.

HERKESİ MUTLU EDEN BİR YAPIYI ISPARTA’YA KURACAĞIZ
Diğer taraftan durumu en çok merak edilen ticari alanlara ilişkin de mutlu haberi veren Erciyas, şunları söyledi; “Ticari alanlarla ilgili devletin bize hastane yakınında tahsis ettiği bir alan var. Ama biz henüz oraya ne yapacağımız konusunda bir karar vermedik. Biz bu konuda Isparta esnafının fikirlerini aldık. Şimdi bu fikirleri analiz ediyoruz. Ticari alan olarak ne yapılabilir diye bu işleri yapan firmalardan talep ettik. Onlar gelecek. Dolayısıyla bu konuda ne olacağına yönelik kesin bir şey yok. Butik bir 50 odalı otel olabilir, eczane ve tıbbi cihaz satan yerler vs olabilir. Ama bölgenin insanlarının da mutlu olacağı ve faydalanacağı, bizim de şirket olarak kâr elde edebileceğimiz doğru yatırımı yapmak için uğraşıyoruz.

HASTANE CİVARINDAKİ ESNAFI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ
Hastaneler civarında fayda sağlayan bir esnaf kesimi var. Onların bu konudaki düşüncesi bizim için çok önemli. Onların zarar görmeyeceği şekilde, onların da içinde olduğu bir şeyi yapabiliriz. Ama nihai analizleri henüz tamamlayamadık. Biz ticari alanda yer yaparsak kuvvet ve muhtemelen o işi onlar yapacaklardır. Çünkü işi bilen onlar başkasının yapma şansı yok. Biz insanları mağdur olmasını düşünmüyoruz. Böyle bir şeye de fırsat da vermeyeceğiz. Orada 70 bin m2’lik kapalı alanı olan bir yer var. Doğru olan ne ise biz onu yapacağız. Herkesi mutlu eden bir yapıyı Isparta’da kurmadan AKFEN olarak o yatırımı burada yapmayız.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum