Ekipmanlar Geliyor

Temeli MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından 15 Ocak tarihinde atılacak yeni Bimsblok Fabrikası'nın makine ekipmanları Isparta'ya gelmeye başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2011 15:04
Ekipmanlar Geliyor

Makine Ekipmanları Isparta'ya Gelmeye Başladı. Temeli MHP Lideri Devlet Bahçeli tarafından 15 Ocak tarihinde atılacak yeni Bimsblok Fabrikası'nın makine ekipmanları Isparta'ya gelmeye başladı.

Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Resul Göçer, Isparta ekonomisini canlandırmak amacıyla kurulan Ortadoğu'nun en büyük Bimsblok Fabrikasın'ın makine ekipmanlarının 17 tırla taşınacağını ve 4'ünün Isparta'ya ulaştığını belirtti.

Göçer, "Yeni fabrika günde 100 bin bimsblok üretecek kapasitede. Gümrük işlemleri tamamlandıktan sonra makineler fabrika alanına taşınacak. 4-5 ay içinde konuşlandırıldıktan sonra üretim başlayacak" dedi. Yatırımın Belediye'nin BELMAŞ şirketi aracılığıyla gerçekleştirildiğini bildiren Göçer, makine ekipmanın 10 milyon liraya mal olduğunu söyledi. Fabrikanın diğer giderlerle birlikte 15 milyon liraya mal olacağını kaydeden Göçer, üretilecek bimsblok ve yapı malzemelerinin Ege, Akdeniz bölgesi başta olmak üzere yurtdışına da pazarlanacağını söyledi. Yatırım için teşvik desteği aldıklarını da dile getiren Göçer, "Yüzde 40'a varan oranda vergi avantajından yararlanmayı başardık. Yatırım sayesinde Isparta'da işsizliğin bir nebze de olsa önüne geçilecek" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.