EKK Bölge Birliği Hizmet Binasına Kavuşuyor

Merkezi Burdur'da bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birliği yeni hizmet binasına kavuşuyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2013 12:46
EKK Bölge Birliği Hizmet Binasına Kavuşuyor

Yeni hizmet binası için ilk harç konuldu. 6 ay içerisinde tamamlanacak olan hizmet binası bölgenin incisi olacak.

Ahmet Tural'ın EKK Göller Bölgesi Birlik Başkanlığına seçilmesinin ardından atılım ve gelişmeler sürüyor. 1973 yılında kurulan birlik, kısa süre içerisinde yeni binasına kavuşacak.

Burdur çevre yolu üzerine yapılacak hizmet binası için ilk harç dün atıldı. Temel atma törenine Bölge Kooperatif Başkanlarının yanı sıra Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal'da katıldı.

Törende konuşan Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Göller Bölge Birlik Başkanı Ahmet Tural, 39 kooperatifi olan Bölge Birliğinin 300 milyon lira finansman kullandıran büyük birlik haline geldiğini söyledi.
Başkan Tural, "Bölge Birliğimiz kooperatifler kanununda ve birlik ana sözleşmesinde yer alan amaç ve faaliyetleri gerçekleştirmek üzere 1973 tarihinde kurucu kooperatif başkanlarımız Burdur, Karamanlı, Bucak, Gelendost, Yalvaç, Senirkent, Tefenni, Eğirdir kooperatif başkanlarımızla Göller Bölge Birliği adı altında kurulan bu birliğimiz 1973 yılından bu yana bugünlere gelmiş, bugünde burada kendi binasını inşa etmek üzere toplanmış bulunmaktayız.

Bölge Birliğimiz bugün Afyon il ve ilçelerinden 3, Antalya'dan 13, Burdur'dan 11, Isparta'dan 12 kooperatifle toplam 39 bölge birliğimize bağlı kooperatifimiz vardır.

2013 yılı Temmuz ayı itibariyle baktığımız zaman Bölge Birliğimize bağlı kooperatiflerimizden 29 bin 979 kayıtlı üyesi olan ve temmuz ayı sonu itibariyle de 300 milyon lira finansman kullandıran büyük bir bölge birliği olduğumuzu hep beraber görmekteyiz" diye konuştu.

Bölge birliğinin 40'ncı yıl dönümünde inşaat merasiminde olmaktan mutluluk duyduğunu söyleyen Birlik Başkanı Ahmet Tural, "Bölge Birlik binamız 650 metrekareden oluşan arsa üzerinde yüzde 30 inşaat alanımız var. 198 metrekare birinci kattan başlıyor ve toplam inşaat alanımız 811 metrekaredir. Burada yönetim, denetim, toplantı ve konferans salonları, bölge müdür ve müdür yardımcılarının görev yapacağı odalar olacaktır"

Burdur Belediye Başkanı Selahattin Akkaya ise konuşmasında böyle bir binanın Burdur için kazanç olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından, kurban kesildi ve ilk harç dualarla atıldı.


Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.