Ekonomiye Büyük Katkı Sağlayacak Okul Yeni Yıla Hazır

Türkiye’nin bir çok ilinde bulunmayan bölümlerin, Isparta’nın kalkınması düşünülerek inşa edilen önemli bir eser.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Aralık 2014 10:59
Ekonomiye Büyük Katkı Sağlayacak Okul Yeni Yıla Hazır

Isparta’ya yeni bir okul kazandırılıyor. Isparta Ticaret ve Sanayi Odası’nın girişimleriyle, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılan 24 derslikli Endüstri Meslek Lisesi inşatı yükselmeye devam ediyor. Gül Petek Sanayi’de yapılan okul 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı’na yetiştirilecek.

Isparta ekonomisinin kalkınmasının amaçlandığı bu okulda, bir çok şehirde bulunmayan önemli bölümler yer alıyor. Isparta’nın ilerleyen yıllardaki ekonomisinin gelişmesi için altyapı hazırlığı niteliğinde olan bu okul ile ilgili ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, açıklamalarda bulundu.

Okulda 8 bölümün düşünüldüğüne değinen Başdeğirmen, “17 meslek komitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile bu bölümlerin neler olabileceğini tartıştık. Isparta için en doğru kararrı vermeye çalıştık” dedi.

İşte yeni yapılacak Endüstri Meslek Lisesi’nde yer alacak bölümler.
1- Uçak Gövdesi Bölümü
2- Tarım Aletleri Bölümü
3- Motorlu Taşıtlar Bölümü
4- Mermer Bölümü
5- Yenilenebilir Enerji Bölümü
6- Plastik Teknolojileri Bölümü
7- Kozmetik Bölümü (Milli Eğitim Bakanlığı’na bu bölümün açılması için başvuru yapıldı. Başvuru kabul edilirse kozmetik bölümü de açılacak)
8- İtfaiye Bölümü

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum