Eksikler Giderildi İnşaat Yeniden Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanlığı tarafından inşaatı durdurulan Centrum Garden, bugün eksiklerini tamamlayarak yeniden inşaat çalışmalarına başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Kasım 2014 10:32
Eksikler Giderildi İnşaat Yeniden Başladı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müfettişleri Centrum Garden inşaat Alanı’nda yaptığı incelemeler sonunda 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanuna’na göre işçi sağlığını ilgilendiren eksikler tespit etmiş ve eksiklerin tamamlanana kadar inşaat çalışmasını süresiz olarak durdurmuştu.

Bakanlık müfettişleri bugün yaptıkları son kontrollerde eksikliklerin giderildiğini raporlayarak inşaat çalışmalarının yeniden başlayabileceğini belirtti.

Bunun üzerine inşaat çalışmaları kaldığı yerden devam etmeye başladı.
Geçtiğimiz günlerde, 6331 Sayılı İş Güvenliği Kanunu’nun 25. Maddesi’nin "İşyerindeki bina ve eklentilerde, çalışma yöntem ve şekillerinde veya iş ekipmanlarında çalışanlar için hayati tehlike oluşturan bir husus tespit edildiğinde; bu tehlike giderilinceye kadar, hayati tehlikenin niteliği ve bu tehlikeden doğabilecek riskin etkileyebileceği alan ile çalışanlar dikkate alınarak, işyerinin bir bölümünde veya tamamında iş durdurulur" yazılı birinci fıkrasına göre iş durdurma kararı alınmıştı.

Buna göre Centrum Garden inşaatında çalışmalar eksikler giderilene ve yeniden müfettiş teftişinden geçene kadar durdurulmuştu.

Şimdi iş güvenliği ile ilgili eksikliklerin tamamlanmasının ardından, inşaat çalışmaları kaldığı yerden devam ediyor.

İŞTE O HABER

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.