El Bombası ve Patlayıcı Bulundu

El Bombası ve Patlayıcı Bulundu

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Mart 2015 15:59
El Bombası ve Patlayıcı Bulundu

Şarkikaraağaç'ta 7 adet TNT tipi, 2 adet C4 tipi patlayıcı maddeyle 3 adet el bombası bulundu.

Şarkikaraağaç İlçesi'ne bağlı Belceğiz Köyü'nde dün akşam koyunlarını otlatmak amacıyla dışarı çıkan Ali Gözel, köy yakınlarındaki Bozdağ eteğinde bir evin bahçe duvarı yanındaki boş arazide Makine Kimya Endüstrisi (MKE) yapımı 3 el bombası buldu.

Durumu bildirdiği muhtar İbrahim Böcek, jandarmaya haber verdi. Olay yerine gelenŞarkikaraağaç İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, bölgede yaptıkları aramada el bombalarının bulunduğu noktanın birkaç metre ilerisinde, taşların altına gizlenmiş MKE yapımı 2 adet C4 tipi patlayıcı ile 7 adet TNT tipi patlayıcı ve bunlara ait çeşitli düzenekler buldu. Jandarma, patlayıcıların bulunduğu alanı şeritle çevirerek güvenlik çemberine aldı.

2 EVDE ARAMA YAPILDI
Sabah saatlerinde ise Isparta Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı bomba imha ekipleriyle İlJandarma Komutanlığı'na bağlı eğitimli bir köpek bölgeye geldi. Patlayıcı maddeler uzmanların kontrolünde emniyetli şekilde bulundukları yerden çıkarılarak incelenmek özel kutulara konuldu. Savcılıktan alınan arama kararı üzerine çevredeki 2 ev ve bunlara ait müştemilat olayla ilgili aranırken, evlerde herhangi bir suç unsuruna rastlanılmadı. Sonrasında bulunan patlayıcı maddeler ve bunlara ait düzenekler Şarkikaraağaç Adliyesi'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Köy muhtarı İbrahim Böcek, köylerinde bugüne kadar kayda değer bir olay yaşanmadığını belirtirken, "Böyle bir olayın meydana gelmesinden dolayı şaşkınız. Bu patlayıcıların nerden ve ne şekilde gelmiş olabileceğini bilmiyoruz" dedi

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
ASAYİŞ