El Ele’nin Büyük Başarısı

El Ele’nin Büyük Başarısı

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2018 18:20
El Ele’nin Büyük Başarısı

Isparta El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin faaliyetlerini içeren ve TRT Belgesel tarafından ‘Veren El Alan El Şehrin Annesi’ belgeseli ödüle kayık görüldü. Belgesel son 10 yılın belgeseli seçildi.

TRT Belgesel Günleri 9-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi. 79 ülkeden 624 filmin yarışmaya da katıldığı TRT Belgesel Günleri’nde, Isparta’yı El Ele Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği temsil etti. İlk kez Isparta’nın bir yardımlaşma derneğinin çalışma alanının konu edildiği belgesel, son 10 yılın ödülünü de kaptı.

10 Mayıs Perşembe günü Beyoğlu Akbank Sanat Merkezi’nde gerçekleşen gösterimde, 6 aylık bir çalışma sonucu yapımı tamamlanan ‘Veren El Alan El’ belgeseli gösterildi. Yönetmen Salih Soysal ve Adem Şenay’ın gerçekleştirdiği belgeselde, El Ele Derneği ve Canan Aydın’ın gayretleri yarım saat süren gösterimle izlendi.



Gösterinin ardından konuşma yapan Yönetmen Salih Soysal, 10.Uluslararası Belgesel Günleri’nde böylesi bir derneği tanıtmanın, yardımlaşma ve paylaşmanın örneğini konu etmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Daha sonra plaket töreni gerçekleştirildi.
Aynı günün akşamında Belgesel Günlerinin açılış programı yapıldı. Beyoğlu’nun tarihi mekanlarından olan Emek Sineması’nda açılış töreni gerçekleştirildi. 2010 yılından bu yana uluslararası kimliğe kavuşan Belgesel Günleri’nde bu yıl 8 farklı salonda 80 film ile 79 ülkeden de 624 filmin gösteriminin 11 ayrı merkezde yapıldığı belirtildi.

TRT 10.Uluslararası Belgesel Günleri’nde belgesel gösterimlerinin yanısıra, filmler, çeşitli konserler ve diğer etkinlikler gerçekleştirildi. Isparta El Ele Derneği’nin bu başarısı belgesel günlerine damga vurdu.

Böylesi büyük bir organizasyonda yer almanın ve ödüle layık görülmenin mutluluğu Isparta halkı adına yaşadıklarını söyleyen El Ele Derneği Başkanı Canan Aydın, “Son 10 yılın en başarılı belgeseli ödülünü aldık. Biz, tüm çalışmalarımızı yürekten ve karşılık beklemeden yapıyoruz. Böyle olunca da ulaştığımız kitle sayısı her geçen gün artıyor. 12 yıldır faaliyet gösteren bir dernek olarak aldığımız bu ödül bizi daha da güçlendirdi. Bugüne kadar yardıma ihtiyacı olan herkese el uzatmaya gayret ettik. Bu çalışmalarımızın TRT tarafından takdir görmesi ve tüm dünyaya izlettirilmesi çok büyük bir onur. Şahsımla birlikte emek vereni can yoldaşı olan tüm üyelerime, bize destek veren Isparta halkına çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.