El Sanatları 5 Ocak'ta Görücüye Çıkıyor

Isparta Belediyesi tarafından iş istihdamına yönelik 19 ay önce başlatılan ağaç oymacılığı el sanatı ile elde edilen ürünler görücüye çıkıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2011 10:35
El Sanatları 5 Ocak'ta Görücüye Çıkıyor

Isparta Belediyesi 19 ay önce iş istihdamına yönelik Park Bahçeler Müdürlüğü binasında başlatmıştı.

Çoğunluğu üniversite mezunu elemanlardan oluşan kursiyerler artık profesyonelleri aratmayacak şekilde ürünler üretmeye başladı. Türk kültüründe önemli yer teşkil eden ancak günümüzde neredeyse yok olmaya yüz tutan ağaç oymacılığı el sanatları yeniden hayata geçiriliyor. 5 Ocak Perşembe günü saat 14.00’de Iyaş Avm’de görkemli bir törenle açılarak halkın beğenisine sunulacak.

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın ilk ürünlerin sergileneceği ve satışa sunulacağı alışveriş merkezinden umutlu. Sergilenen ürünlerin ilk günden satılacağını tahmin ederken, hem merkezden hem de diğer illerden büyük bir talebin olacağını ifade etti. Yurt dışına da ihracatı düşünülen el sanatları ürünlerinin de makul fiyatlarla satışa sunulacağı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.