El Sanatları Karma Sergisi Açıldı

El Sanatları Karma Sergisi Açıldı

Yayınlanma:
El Sanatları Karma Sergisi Açıldı

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü bünyesinde açılan kurslarda kursiyerlerin emeği göz nuru ile yaptıkları eserler dün görücüye çıktı. 

Konu ile ilgili olarak dün saat 14.30’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü salonunda bir tören düzenlendi. Törene; Vali Yardımcısı Ümit Şeref Kayacan, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot, Çevre ve Şehircilik Müdürü Hüsamettin Bayram, Ziraat Odası Başkanı Mustahattin Can Selçuk, Kurum Müdürleri, kursiyerler ve sanatseverler katıldı. 

ÇOT; “SERGİDEKİ ESERLERİN 

TAMAMINI KURSİYERLERİMİZ YAPTI” 

Sergi açılışında bir konuşma yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Osman Çot; “Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi ve İl Özel İdaresi işbirliğinde 2017 yılı içerisinde “Tezhip”, “Minyatür”, “Ebru”, “Deri Aksesuar Yapımı” ve “Keçe Aksesuar Yapımı” kursları açılmıştır.

Amacımız, Yaygın Kültür Eğitim Faaliyetleri kapsamında Türk Süsleme Sanatları ve Geleneksel El Sanatlarımızı tanıtmak ve yaşatmak, aslına uygun olarak öğretip, yeni elemanlar ve ustalar yetiştirerek gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamaktır.   

Müdürlüğümüz bünyesinde Şubat 2017 tarihinden itibaren devam eden Tezhip, Minyatür, Ebru, Deri ve Keçe Aksesuar Yapımı kurslarımızda Tezhip17, Minyatür 15, Ebru 18, Deri Aksesuar Yapımı 15 ve Keçe Aksesuar Yapımı 17, olmak üzere toplam 82 kursiyer eğitim görmüştür. Kurs eğitimleri süresince kursiyerlerimizin yapmış oldukları birbirinden güzel el emeği göz nuru eserlerden oluşan "Geleneksel Türk Süsleme Sanatları ve El Sanatları Karma Sergisi"nin açılışında birlikteyiz. Katılımlarınızdan dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” dedi. 

Müdür Osman Çot’un konuşmasının ardından serginin açılışı yapıldı. Söz konusu sergi 8 Aralık 2017 tarihine kadar açık kalacak ve sergideki eserler sanatseverlerin beğenisine sunulacak. 

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.