Elazığ'da Isparta Gibi Olsun

Isparta Sağlık İl Müdürü Süleyman Önal, sivil toplum ve meslek örgütleriyle işbirliği yapılarak Elazığ'da sağlık hizmetlerinin ibresinin yükseltileceğine inandığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2011 23:53
Elazığ'da Isparta Gibi Olsun

Süleyman Önal, Elazığ-Bingöl-Tunceli Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kizirgil'i ziyaret etti. Önal, ziyarette yaptığı açıklamada, mesleki örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarını önemsediklerini, bu konuda tabip odalarının özellikle sağlık alanında yaşam kalitesi ve sağlık hizmetlerinin kalitesini arttırma adına büyük görevler üstlendiğini söyledi.

ISPARTA SAĞLIK ALANINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ
Isparta İl Sağlık Müdürlüğü olarak Avrupa Birliği (AB) projelerinin kaynak aktarımı anlamında gerçekleştirdikleri sağlık projeleri ve sağlıkta dönüşüm programı içinde atılan adımların Isparta'yı sağlık alanında Türkiye'de üst sıralara taşıdığını belirten Önal, "Isparta yaşanabilir iller sıralamasında üçüncü sıraya yükseldi. Ancak sağlık sektöründe Türkiye birincisi. Yaklaşık 4 yıl önce biz görevi aldığımızda Türkiye 7. si olan Isparta bizim orada yürütmüş olduğumuz projeler sonucunda Türkiye birinciliğine oturdu. Bunun yanında yine pek çok sahada yine Türkiye'de ilk sıralara yerleşti. Çevre sağlığı hizmetlerinde yapılan projeler, hasta hakları konusunda gerçekleştirilen çalışmalar, Isparta'daki yüzyıllık flor sorununun çözüme kavuşması gibi çok önemli adımlar gerçekleşti ve bu gerçekten kolektif şuurla hareket etmenin sonucuydu." diye konuştu.

ELAZIĞ'A HİZMET ETMEK İSTİYORUM
Isparta'da yürüttükleri başarılı çalışmalar sonucunda Ankara'da üst düzey görevler için teklif aldığını belirten Önal, Elazığ'la ilgili geleceğe yönelik planlarının olmasından dolayı bu teklifleri kabul etmediğini ifade etti.

Bundan sonrası için Elazığ'da bir kısım hizmetleri proje anlamında yürütmek istediğini anlatan Önal, şöyle konuştu: "İnşallah önümüzdeki süreçte de sizlerle birlikçe çalışma imkânı bulacağız. Bizim amacımız kendi memleketimize, milletimize hizmet etmek. Nerede olursak olalım, orada halkımıza milletimize hizmet etmenin derdini taşıyoruz. İnanıyorum ki bundan sonra da böyle devam edecek" dedi.

YILIN BAŞARILI BÜROKRATI SEÇİLDİ
Elazığ-Bingöl-Tunceli Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Ahmet Kizirgil de yaptığı konuşmada, Süleyman Önal'ın Elazığ'ı dışarıda başarıyla temsil eden biri olduğunu söyledi.

Önal'ın 2009 yılında Isparta'nın en iyi bürokratı seçildiğini, 2010 yılında da Sağlık Yöneticileri Derneği tarafından yapılan değerlendirmede Türkiye'nin en başarılı 10 sağlık müdürü arasında yer aldığını hatırlatan Kizirgil, "Dr. Süleyman Bey, halka hizmeti Hakk'a hizmet olarak düşünen, memleket sevdalısı, gecesini gündüzüne katmış bilfiil çalışan bir çalışma arkadaşımız.

Isparta'da 4 yıldan beri yaptığı çalışmalarla Isparta'yı Türkiye'de üst sıralara taşımış değerli bir meslektaşımız. Benim de değerli bir dostum, okul arkadaşım. Biz tabi göreve başladıktan sonra Elazığ'da oda adına görüşme imkânımız olmamıştı. Odamızı ziyaret ettiler. Biz de bu ziyaretin anısına kendisine Elazığ'ı dışarıda başarıyla temsil ettiği için bu başarılarından dolayı oda yönetim kurulu olarak bir plaket ve teşekkür belgesi vermeyi düşündük. Kendisini çalışmalarından dolayı tekrar tebrik ediyorum." açıklamalarda bulundu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.